Interview met Nick Gehlfuss over Chicago Med

Interview Nick Gehlfuss

De Chicago series zijn allemaal een groot succes en Chicago Med kunnen we ook in Nederland kunnen wekelijks bekijken op Fox. Alles over Series sprak de charmante Nick Gehlfuss, die in de serie de rol van Dr. Will Halstead speelt tijdens het Monte Carlo Television Festival over het spelen in deze franchise, wat hij leuk vindt aan het spelen van Will en welke series hij zelf graag kijkt.

Wat is het geheime ingrediënt voor het succes van de Chicago- series?
Nick Gehlfuss (NG): “Dick Wolf, daar begint het. Je kan het vergelijken met de muzikant Dave Grohl. Eerst zat hij in Nirvana en daarna in Foo Fighters. Dick Wolf gaf ons eerst Law & Order en nu de Chicago series. Het is ongelofelijk wat hij voor elkaar heeft gekregen. Mensen mogen van geluk spreken als ze 1 succesvolle serie weten te maken. Maar hij weet het keer op keer voor elkaar te krijgen. Ik denk dat het komt omdat hij consistent is en trouw aan zijn publiek. Maar hij heeft dat publiek nu iets nieuws gegeven. Het knappe is dat hij een universum heeft weten te creëren waar de series naadloos op elkaar aansluiten en in elkaar over kunnen lopen. Dus personages kunnen opduiken in de andere series. Daarnaast weerspiegelen de series ook het echte leven.”Jij was zelf ook al een bekende van de Chicago series voor je in Med begon.
NG: “Klopt, ik ben begonnen in Chicago PD en daarna speelde ik ook in Chicago Fire voor ik de rol in Chicago Med kreeg. Ik vind het feit dat ik zoveel cross-over uitstapjes kan maken het leukste aspect van deze rol. Bij geen enkele andere serie heb je een rol in 1 serie maar kan je vervolgens in 4 series spelen. Het zorgt ervoor dat ik kan samenwerken met allemaal getalenteerde mensen.”

Je personage veranderde wel een beetje van de manier waarop hij werd geïntroduceerd aan het publiek in PD en Fire. Was jij blij met die veranderingen?
NG: “Toen ze me benaderden, was het nog niet zeker dat Chicago Med er ging komen. Maar ze wilden mijn personage wel graag introduceren aan het publiek. Toen Chicago Med wel van de grond kwam, moesten er wat dingen veranderen om te zorgen dat mijn personage paste in de dynamiek die ze voor die serie probeerden te creëren tussen de personages. Het was misschien niet consistent om veranderingen aan te brengen, maar ik moet zeggen dat het zo beter werkt. Dus daar ben ik blij om en ik vind de manier waarop mijn personage wordt geschreven, erg goed gedaan.”

Wat vind je het leukste aan jouw personage in Chicago Med?
NG: “Hij is het meest inspirerende personage dat ik ooit heb gespeeld. Hij is zo toegewijd. Hij is eervol en ik heb groot respect voor hem. Hij maakt fouten, maar dat doen we allemaal. En hij leert van zijn fouten.”

Hoe is het om een arts te spelen?
NG: “Het is een humbling experience. Ik heb wel een linkje naar de medische wereld want mijn moeder is een verpleegster. Zij leerde me veel en zegt me als ik iets verkeerd doe. Maar de termen leren, was als een andere taal leren. De termen onthouden was niet het moeilijkste maar om ze op een manier uit te spreken di is hoe een echte arts het zou doen, dat is het moeilijkste. Als ik naar het ziekenhuis ga, observeer ik hoe artsen zich gedragen. Ik heb ook best veel gezien in ziekenhuizen en ik kan tegen bloed! In een ander leven zou ik een echte arts zijn geworden.”

Hoe vind je het om fans van de serie te ontmoeten?
NG: “Geweldig! Als mensen dingen willen weten over de serie of een foto willen, ben ik altijd blij. Want je hebt de fans nodig om een serie een succes te maken. Dan doe ik kennelijk iets goed. Want zonder de fans zou ik geen baan hebben. Dus ze ontmoeten, behoort tot de leukste dingen die er zijn.”

Wat hoop je dat er met je personage gebeurt?
NG: “Wij weten niet zoveel van wat onze personages te wachten staat. Dat maakt het voor ons ook spannend. Ik hoop dat Will blijft vechten voor zijn personages en dat hij blijft werken aan zijn relatie met Dr Manning. Ik hoop dat er relevante verhalen gemaakt blijven worden. En dat ze afleveringen blijven maken die het publiek aan het denken zet over hoe zij zich voelen over die kwestie. Ik hoop dat ze controversiële onderwerpen onder de aandacht blijven brengen.”

Zijn er onderwerpen die jij belangrijk vond dat ze aan bod kwamen?
NG: “Voor Will was een grote verhaallijn dat hij geen gehoor gaf aan de DNR (redactie: als iemand heeft aangegeven niet gereanimeerd te worden). Hij leerde dat wat je zelf ook gelooft maar dat het gaat om wat de patiënt wil. En dat je dat als arts niet in eigen handen mag nemen. Hij liet zijn persoonlijke kijk op dingen zijn werk beïnvloeden. Hij leerde daarvan.”

Grey’s Anatomy is de andere grote ziekenhuisserie en die loopt al tig seizoenen. Ben jij er klaar voor om Will nog jaren te spelen?
NG: “Ja dat denk ik wel. De acteerwereld is niks zeker, je kan dus niet plannen of je een personage jaren blijft spelen. Dus ik denk niet vaak aan de toekomst. Maar ik ben heel blij om deze rol te spelen en zou dat nog lang willen blijven doen. Ik heb hiermee echt mijn droombaan te pakken.”

Welke series kijk je zelf?
NG: “Ik kijk graag naar de andere Chicago series, dat is geen grap. Er blijft niet heel veel tijd over om daarnaast nog andere series te kijken. Maar ik vind documentaires ook erg leuk. Dus als ik tijd heb, kijk ik een documentaire.”

Beeld: NBC, Elizabeth Sisson/NBC


© Alles over Series

Lees ook