‘The Walking Dead’ première minst bekeken in jaren

Kijkcijfers The Walking Dead

Ondanks dat The Walking Dead heel populair blijft, viel het qua kijkcijfers voor de eerste aflevering van seizoen 8 behoorlijk tegen. Alleen het tweede seizoen scoorde lager qua aantal kijkers.

Volgens Variety trok de aflevering van zondag in de VS 11,4 miljoen kijkers. Dat is een stuk minder dan vorig seizoen, toen de eerste aflevering 33 procent meer kijkers trok. Nu moet je natuurlijk wel in gedachten houden dat seizoen 6 eindigde met een enorme cliffhanger. Dat was dit jaar niet het geval.Het vijfde seizoen is nog altijd de best bekeken openingsaflevering met een recordaantal van 17,29 miljoen kijkers. Hebben veel kijkers de serie gedownload of is de serie langzaam maar zeker toch minder populair aan het worden? Zondag wordt in de VS de tweede aflevering uitgezonden en bij ons kunnen we op maandag zien op Fox hoe het verder gaat in de strijd tussen Rick en Negan. Wellicht dat de cijfers van de tweede aflevering meer kunnen zeggen over de populariteit en daarmee ook de houdbaarheid van de serie.

In seizoen 8 verklaart Rick Negan en zijn troepen de oorlog. De Saviors zijn met meer, hebben betere wapens en zijn meedogenloos, maar Rick en de andere gemeenschappen vechten samen in de hoop op een betere toekomst. De strijd barst los als ze beginnen aan een grote en gedurfde tegenaanval.

Iets dat in ieder geval veel kijkers zal trekken is een cross over aflevering tussen The Walking Dead en Fear the Walking Dead. Wanneer die gaat komen is nog niet bekend gemaakt, maar hij zou ergens het komende jaar moeten komen. Of ze daarmee dan nog seizoen 8 bedoelden, is ook nog niet bekend. Het zou dan gaan om een personage die de overstap maakt naar de andere serie voor een aflevering.

Beeld: AMC


© Alles over Series

Lees ook