Blijft Lauren Cohan nog een seizoen in ‘The Walking Dead’?

The Walking Dead seizoen 9

Showrunner Scott Gimple hoopt Lauren Cohan terug te zien in het negende seizoen van The Walking Dead. De actrice, die vanaf seizoen 2 als Maggie Greene deel uit maakt van de serie, staat voor een lastige keuze. Speelt ze de rol in The Walking Dead seizoen 9 of maakt ze een andere stap in haar carrière?

Het eventuele vertrek van Lauren Cohan zal een enorme teleurstelling zijn voor de fans. Afgelopen seizoenen is de actrice uitgegroeid tot een van de belangrijkste personages in de serie. Andrew Lincoln en Norman Reedus zullen in ieder geval wel zeker in het nieuwe seizoen terugkeren. Dat geldt niet voor iedereen. Chandler Riggs (Carl Grimes) en Lennie James (Morgan Jones) hebben bevestigd dat ze niet meer terugkeren in de serie. Als Maggie’s personage ook zou vertrekken, zouden er dus ineens veel bekende gezichten vertrekken.  Maar Gimple is optimistisch over de kansen dat ze Cohan kunnen overtuigen voor nog minstens één seizoen.

“Deze dingen gebeuren in de tv-wereld, maar we zijn in gesprek”, vertelt Scott Gimple in een interview met TV Line. De showrunner erkent de situatie met betrekking tot de actieve onderhandelingen tussen de serie en de actrice. Desalniettemin hoopt hij dat het gaat lukken. “Lauren is een actrice met een goede intuïtie en kracht. Hopelijk komt alles goed.”Er zijn nog steeds genoeg verhaallijnen rond Maggie’s personage. Zo zou een naderende komst van haar kind een interessante dynamiek vormen met hoe zij haar verantwoordelijkheden als moeder en groepsleider zal vervullen.

Maar het verlaten van de serie kan een slimme carrièrestap zijn voor Lauren Cohan. In de laatste seizoenen van The Walking Dead zijn de kijkcijfers immers gedaald. Haar voormalige medespeelster Sonequa Martin-Green deed hetzelfde. Ze verliet de serie voor een nieuwe rol in Star Trek: Discovery. En dat pakte natuurlijk goed uit. Waarschijnlijk komt er de komende weken meer duidelijkheid als de onderhandelingen plaats hebben gevonden.

Geschreven door: Judith Visser
Beeld: Fox, AMC


© Alles over Series

Lees ook