Recap ‘The Walking Dead’: Het barst los in de mid season finale

Recap van The Walking Dead

De vorige aflevering eindigde in een behoorlijke heftig gevecht en dat is waar we deze aflevering dan ook beginnen in onze Recap van The Walking Dead.
SPOILERS! Wat was het vorige week een heftig gevecht en als we deze week inschakelen verlaten de Saviours van Negan het slachtveld als winnaars. Wat sinds de eerste aflevering van dit seizoen begon te lijken op een plan dat goed uit zo pakken, is in deze aflevering acht volledig verholpen met dank aan Eugene.

Terwijl Rick, samen met de garbage-people, the Sanctuary betreedt worden ze belaagd met geweerschoten en kunnen we concluderen dat de Saviours veilig het door-zombies-overlopen pand hebben ontruimd. Jadis en haar mensen trekken vervolgens meteen terug en verdwijnen voor de rest van de aflevering. Natuurlijk is er voor Rick altijd wel een uitweg, deze keer in de vorm van Carol en Jerry. Gezamenlijk scheuren ze in een auto weg bij the Sanctuary.

Ondertussen zijn Aaron en Enid op weg naar oceanside, de vrouwencommunity in het bos. De laatste keer dat we de twee zagen, verlieten ze stiekem the Hilltop met, blijkbaar, het plan om nieuwe extra strijders te rekruten. Op weg naar het kamp toe, komt Enid op het idee om een geschenk mee te nemen voor de Oceansiders en besluiten ze maar een hele vrachtwagen met whiskey mee te nemen. Wanner ze eenmaal nachtrust proberen te vinden, maar geluid horen, dreigt Aaron vermoord te worden. Wil het nou niet net dat Enid weet hoe ze de trekker over moet halen. Gauw komt de rest van de Oceansiders er bij en blijkt dat het leider Natania is die geraakt is door de kogel van Enid. Of een vrachtwagen whiskey genoeg is om ze te overtuigen te helpen moet nog maar bleken, maar het beloven stroeve onderhandelingen te worden.Terwijl Rick, Carol en Jerry het nieuws willen verspreiden dat de Saviours zich vrij hebben gevochten, wordt the Kingdom binnengevallen en de hele bevolking gegijzeld behalve de onvindbare Ezekiel. Uiteindelijk lukt het hem dan ook om iedereen te bevrijden. Iedereen behalve zichzelf. Onder leiding van Carol vluchten de bewoners van the Kingdom en is deze officieel in handen van de Saviours.

Wat we niet gezien hebben, is dat Rick, Carol en Jerry zijn opgesplitst. Zo wordt het konvooi van Maggy en Jesus gestopt door een groot leger aan Saviours. Na het afmaken van een inzittende in de auto van Maggy krijgt ze de keuze; Jerry die geknield op de grond zit, met een geweer op z’n hoofd, wordt geëxecuteerd en Maggy wordt in dezelfde kist gestopt waar Sasha in is overleden, zodat de Saviours vervolgens door kunnen stormen naar the Hilltop om iedereen af te maken. Of Maggy’s konvooi levert alle wapens in en keert terug om verder te leven zoals de verhouding met de Saviours was.

Dit tweede gebeurt en eenmaal aangekomen bij the hilltop executeert Maggy vrijwel meteen een van de gevangen Saviours. Deze wordt in de kist gestopt, die Maggy naar onderhandelen mee heeft mogen nemen. Ze schrijft er ‘’We have 38 more, STAND DOWN’’ op en laat de kist op een plek afleveren waar de Saviours het zullen vinden.
Eugene wordt op the Sanctuary helemaal gek van wat hij in de vorige aflevering heeft gedaan – de Saviours bevrijden van de zombie-uitbraak – en besluit daarom priester Gabriël en de dokter die hem verzorgt te helpen om te ontsnappen.

Ondertussen horen ze in Alexandria de stem van Negan over de speakers. Drie minuten de tijd hebben ze om de poort te openen voordat alles opgeblazen wordt. Carl komt vervolgens met een plan waarbij ze de rest kunnen laten vluchten en zelf maar een nacht hoeven te schuilen voor de Saviours. Om tijd te rekken, probeert hij vervolgens Negan te overtuigen hem te vermoorden en de rest met rust te laten, terwijl die dan juist ontkomen. Vervolgens wordt Alexandria volledig opgeblazen en duiken de Survivors onder in het riool. Even zien we Rick nog in een episch gevecht met Negan, waarna ook hij zich naar het riool begeeft. Daar laat Carl zien dat ie al eerder is gebeten door een zombie en dus de strijd niet zal overleven. Wat een ontwikkeling!! Zo zie je maar, dat niemand veilig is in deze serie.

Recap van The Walking Dead

De Survivors staan er heel slecht voor, maar er zal in het tweede deel van dit seizoen vast een manier gevonden worden hoe ze hier levend uit gaan komen. Helaas moeten we daar nog eventjes op wachten tot het seizoen weer hervat wordt. Maar uiteraard zitten wij dan ook weer klaar voor de volgende aflevering en de daarbij behorende Recap van The Walking Dead. Hopelijk weer eentje met evenveel actie en spanning als deze laatste zodat het seizoen op dezelfde high verder gaat.

Geschreven door: Dion Balfoort
Beeld: AMC, Fox


© Alles over Series

Lees ook