Morgan Jones te zien in nieuwe Fear The Walking Dead teaser

In een eerder artikel van Alles over Series kon je lezen dat Morgan Jones, gespeeld door Lennie James, zijn stok zal oppakken en van The Walking Dead naar de spin-off Fear the Walking Dead zal verhuizen. De crossover zal aan het einde van seizoen 8 van de originele show, The Walking Dead, plaatsvinden. Kun je niet wachten? Hierboven kun je Morgan Jones alvast in actie zien in de teaser van Fear The Walking Dead seizoen 4.

Voor veel fans kwam het als verrassing, dat het crossover-personage niet Abraham Ford (Michael Cudlitz) bleek te zijn, maar Morgan Jones. Voornamelijk door het verschil in tijd van het plot en de enorme afstand tussen de plaatsen waar de twee verhalen zich afspelen. Abraham Ford was volgens fans de perfecte kandidaat. Zijn reis begon namelijk in Texas, in het zuidwesten van de Verenigde Staten, waar ook het vierde seizoen van Fear The Walking Dead zich afspeelt. The Walking Dead speelt zich af in het zuidoosten, dus niet bepaald op loopafstand en al helemaal niet als Walkers je op de hielen zitten. Hoe dan ook belooft Morgans komst een groot talent naar Fear the Walking Dead te brengen.

De nieuwe co-producer van de serie, Andrew Chambliss, liet in een interview met Entertainment Weekly los hoe de keuze van het crossover-personage op Morgan Jones is gevallen: ‘’Het idee kwam van Scott Millhouse Gimple, een van de schrijvers van The Walking Dead. Hij kwam naar ons toe en zei, ‘’Dit is hoe Morgan terecht moet komen.’’ Over de inhoud kunnen we niet te veel loslaten, want we willen het niet verpesten voor de fans van The Walking Dead. Maar het voelde goed en het klopte gewoon. Dit is het juiste moment om de twee werelden te laten samensmelten.’’Details over hoe Morgan Jones de sprong van de ene naar de andere serie gaat maken zijn er niet. Daarvoor moeten we toch echt wachten op de komende afleveringen. Tot die tijd houden wij je op de hoogte met al het nieuws omtrent de twee series.

Geschreven door: Nare Hovanisyan
Beeld: AMC/Fox


© Alles over Series

Lees ook