‘The Walking Deads’ Daryl wil blijven tot het einde

The Walking Deads Daryl

Daryl-fans opgelet. Norman Reedus, die wij kennen als The Walking Deads Daryl, heeft in een interview met Entertainment Weekly laten weten te willen blijven tot het einde van The Walking Dead.

We kennen Norman al sinds het allereerste seizoen van The Walking Dead. Waar hij toen nog met zijn broer Merle zorgde voor veel opschudding in de groep, is hij nu uitgegroeid tot een van de populairste personages van de show. Sterker nog, hij is één van de drie personages die al sinds seizoen 1 niet uit de serie te denken is. En hij zou dat graag zo willen houden.

“Mensen hebben mij zien groeien in een tijdsperiode van negen jaar, als de serie weer hervat. Je hebt mijn gezichtshaar grijs zien worden. Ik heb nog nooit een rol gehad waarbij het publiek je daadwerkelijk ouder ziet worden. Het is echt uitzonderlijk om een kans zoals deze te krijgen.” En in die negen jaar is er zowaar een hele groep fans rond het karakter Daryl ontstaan. Zo extreem dat er op de social media een slogan “If Daryl dies, we riot” is rondgegaan.Ondanks dat de producenten van de televisieserie hopen nog oneindig door te kunnen gaan, zou het einde er ook zomaar met enkele seizoenen kunnen zijn. En dat einde zou zomaar is gewoon met Daryl kunnen zijn. Vrijwel de hele serie is gebaseerd op de stripboeken, maar voor Norman Reedus geldt dat niet. Zijn karakter is puur voor de serie gemaakt.SPOILER!

Natuurlijk is er wel een kans dat zijn karakter uit de serie geschreven wordt, net als we eerder dit seizoen bij Carl (Chandler Riggs) zagen. Die speelt juist een enorm grote rol in de comics en moest het doen met een matig afscheid dit seizoen (lees hier). Wel zal de klap bij de fans groter zijn als ze ook de stoere, langharige, motorrijdende, met kruisboogvechtende Daryl uit de serie zouden schrijven. Meer reden voor de showrunner om hem niet of nooit uit de serie te schrijven.

The Walking Dead is 25 februari terug op de televisie, dan gaat het tweede deel van seizoen acht van start.

Tekst: Dion Balfoort
Beeld: Fox


© Alles over Series

Lees ook