Kijkers boos over grote twist ‘The Walking Dead’

Walking Dead twist

Fans van AMC’s hitserie The Walking Dead zijn boos. In de aflevering die afgelopen zondag uit kwam (in Nederland op maandag) zat namelijk een grote twist waar niet iedereen even happy mee was.

SPOILERS! Mocht je nog niet zover zijn, kan je beter niet doorlezen. We willen de grote twist natuurlijk niet verklappen aan kijkers die stragglen. Ben je wel zover dat je weet om welke The Walking Dead twist dit gaat, kan je na dit plaatje verder lezen.Welke The Walking Dead twist maakte kijkers dan zo boos? In de laatste aflevering bleek Carl gebeten te zijn door een zombie en daarmee is zijn dood onvermijdelijk. Voor de hardcore-fans – van ook de gelijknamige stripboekenreeks – was dit zeker een klap, omdat hij in de stripboeken nog zeker een lange periode een hoofdrol zou vervullen.

Eerder waren er al geruchten dat Chandler Riggs uit de serie zou worden geschreven, zodat hij zich kon gaan richten op een studie. Echter heeft dat niks te maken met de uiteindelijke beslissing en plaatsen de fans vraagtekens achter het besluit. Op Facebook is er al de hele week een rel aan de gang over het uitschrijven van Carl. Zijn vader postte: “Twee weken voor zijn achttiende verjaardag vertelde ze hem in ieder geval nog drie jaar te willen hebben, vervolgens wordt hij uit de serie geschreven. Teleurstellend.”

Riggs liet in een interview met The Hollywood Reporter weten het niet het einde van de wereld te vinden: “Ik heb er zin in om andere dingen te doen dan The Walking Dead.” Zo neemt hij nu eerst een tussenjaar om zich te focussen op het acteren, voordat hij gaat studeren aan de universiteit. Zo te horen vond pa Riggs het dus een stukje erger dan zijn zoon.

Recap van The Walking Dead

Carl was een van de basiskarakters die al meegaan vanaf seizoen één en waar er nu nog maar slechts zes van in leven zijn. Nu we weten dat Morgan(Lennie James) verder zal spelen in seizoen vier van Fear The Walking Dead en Carl zijn zombie-infectie niet gaat overleven, betekent dit dat er nog maar vier originele karakters over blijven. De woede van sommige kijkers is zelfs zo doorgeslagen dat ze een petitie zijn begonnen om showrunner Scott Gimple te laten ontslaan.

Op 26 februari start de tweede helft van seizoen acht en zien we het echte einde van Carl in de serie.

Geschreven door: Dion Balfoort
Beeld: AMC, Fox


© Alles over Series

Lees ook