Lauren Cohan speelt hoofdrol in nieuwe tv-serie pilot Whiskey Cavalier

Lauren Cohan

The Walking Dead-fans opgelet! De kans dat Lauren Cohan terugkeert in het negende seizoen van The Walking Dead wordt steeds kleiner. De actrice gaat namelijk schitteren in een nieuwe tv-serie pilot van ABC, Whiskey Cavalier.

Maggie Greene, gespeeld door Lauren Cohan, is uitgegroeid tot een van de sterkste personages van The Walking Dead. Fans begonnen zich zorgen te maken toen er eerder deze maand gemeld werd dat de actrice meerdere pilot aanbiedingen had ontvangen. Ze konden dan ook opgelucht ademhalen toen bekend werd gemaakt dat Cohan in ‘actieve onderhandelingen’ was met The Walking Dead voor een terugkeer in seizoen 9.

Naar verluidt wilde Cohan een salaris vergelijkbaar met dat van haar mannelijke mede-acteurs, Andrew Lincoln en Norman Reedus. AMC wilde echter niet aan haar eisen voldoen.TV Line meldt nu dat Cohan in de nieuwe actie-drama pilot van Whiskey Cavalier gaat spelen. De actrice zal de vrouwelijke hoofdrol spelen tegenover Scandals Scott Foley. Een ‘snelle en sluwe’ CIA-agent (Lauren Cohan) heeft daarin samen met een FBI-agent (Scandal’s Scott Foley) de leiding over een team van spionnen uit verschillende instanties. Ze moeten de wereld zien te redden, terwijl ze te maken krijgen met vriendschap, romantiek en kantoorpolitiek.

The Walking Dead- showrunner Scott Gimple gelooft erin dat Cohan en AMC in staat zullen zijn om een andere deal te sluiten. Desalniettemin sluit hij een vertrek van Cohan niet uit. “Deze dingen gebeuren in de tv-wereld”, vertelde Gimple eerder deze maand.

Het nieuws dat Lauren Cohan in Whiskey Cavalier gaat spelen zorgt voor grote teleurstelling bij de The Walking Dead– fans. Als de pilot een succes is, neemt de kans op een vertrek van de actrice toe. Wanneer ABC de line-up voor in het najaar aankondigt, zal de toekomst van Cohan in The Walking Dead duidelijk worden.

Geschreven door: Judith Visser
Beeld: Gene Page/AMC


© Alles over Series

Lees ook