Rick bereid om te sterven volgens ‘The Walking Dead’- acteur

The Walking Dead acteur Andrew Lincoln vertelde aan NME.com dat zijn personage Rick bereid is om te sterven, als hij daarmee voorgoed weet af te rekenen met Negan.

De acteur deed deze uitspraak voorafgaand aan de seizoenspremière van het achtste seizoen van The Walking Dead, dat dit weekend in Amerika van start gaat. De eerste aflevering genaamd Mercy zal de ook meteen de 100ste aflevering vormen van de serie.“Ik denk dat hij klaar is voor de strijd,” zei Lincoln over de mindset van Rick in de eerste afleveringen van seizoen 8. “Ik heb altijd gezegd dat Rick net een haai is. Hij moet in beweging blijven, anders gaat hij dood. Het is essentieel om hem iets te doen te geven met zijn verdriet en pijn. Het verslaan van Negan zou daar een mooi doel in vormen.”

Lincoln vertelde ook wat de rol van Rick voor hem zo uitdagend maakt. “Waar ik na acht jaar en 100 afleveringen nog steeds van houd, is hoe ze deze man op nieuwe en onvoorstelbare manieren weten te duwen en te trekken, en pijn weten te doen op nieuwe en verschrikkelijke manieren. Dit seizoen, meer dan enig ander seizoen hiervoor, ben ik erg zenuwachtig over bepaalde scènes. Om na acht jaar nerveus te zijn, laat zien hoe goed de schrijvers bezig zijn.”

Showrunner Scott M. Gimple zei afgelopen mei iets aparts, dat wel aansluit op wat Lincoln zegt over de karakterontwikkeling van Rick. Gimple zei namelijk dat er eigenlijk niet zo een heel groot verschil is tussen Rick en Negan.

‘Ik denk dat als we Negan vanaf het begin hadden gevolgd, we misschien op dezelfde plek met hem zouden zijn als we bij Rick zijn,” aldus Gimple. “Wat hij doet, lijkt op het gedrag van een slechte persoon. Maar Ricks personage voelt zich gerechtvaardigd in wat hij doet. De wereld heeft hem op deze manier gevormd, en wat hij gedaan heeft is over het algemeen een reactie op bedreiging geweest.”

“Hij probeert levens te redden met de dingen die hij doet. Maar alles wordt harder en het grijze gebied waarin hij zich begeeft wordt maar grijzer en grijzer. Maar ik denk dat je de dingen die Rick heeft gedaan, wel kan vergelijken met de dingen die Negan heeft gedaan en dat er geen enorme kloof is tussen die twee, maar de manier waarop ze werken is heel anders. Hun filosofieën zijn heel anders, en misschien vinden we daarom dat één persoon de held is en één persoon de schurk is.”

Beeld: AMC


© Alles over Series

Lees ook