Recap ‘The Walking Dead’ S08E11: Dead or Alive Or

The Walking Dead aflevering 11

In deze recap lees je de hoogtepunten van The Walking Dead aflevering 11. Priester Gabriel en dokter Carson zijn verdwaald nadat ze ontsnapt zijn uit de handen van Negan, Daryl, Rosita en Tara begeleiden een groep vluchtelingen naar Hilltop en Negan maakt plannen om Rick en zijn groep voorgoed uit de weg te ruimen. Een hoop om te bespreken dus lees snel verder!

Daryl, Rosita en Tara zijn met een groep vluchtelingen onderweg naar Hilltop en worden ondertussen op de hielen gezeten door Saviours. Dwight, die tot voor kort bij Negan en de Saviors hoorde, heeft zich nu aangesloten bij ‘the good guys’, tot grote onvrede van Tara. Begrijpelijk, aangezien Dwight in seizoen 6 haar liefje, Denise doodschoot met zijn pijl en boog. Tara wil hem dood hebben, maar volgens Daryl kan Dwight nog waardevol zijn om Negan te ontlopen tijdens hun reis naar Hilltop.The Walking Dead

Ondertussen zijn Gabriel en Carson onderweg naar Alexandria, nadat ze in aflevering 8 ontsnapten aan de Saviours, met de onmisbare hulp van Eugene. Maar Gabriel en Carson zijn gestrand en verdwaald en de toestand van Gabriel wordt met de minuut erger. Zijn ogen zitten vol bloed, hij heeft koorts en zijn kleding is doorweekt met zweet. Wat is er nou aan de hand met hem? Heel even kreeg ik de indruk dat hij aan het transformeren was in een Walker, maar tot zover we weten is hij nooit gebeten. Het is hoog tijd dat er duidelijkheid komt over de mysterieuze infectie van de priester, toch?

Ze moeten snel naar Alexandria, want daar heeft dokter Carson een stash van antibiotica verstopt, voordat hij meegenomen werd door de Saviours. De priester probeert de kaart te lezen, maar merkt al snel dat zijn zicht steeds slechter wordt. Volgens de dokter zal hij binnenkort permanent blind zijn, maar dat lijkt Gabriel niet veel zorgen te baren. Ik moet er niet aan denken om tussen Walkers te leven en al helemaal niet zonder zicht… Het vertrouwen van Gabriel in God is heel groot, tot grote ergernis van dokter Carson. “God wijst ons altijd de weg”, zegt Gabriel een aantal keer vol vertrouwen. Maar de dokter is daar uiterst sceptisch over: “Geweldig! Misschien moeten we hem dan maar laten rijden,” zegt hij sarcastisch. Op dat moment horen ze een geluid en besluiten een kijkje te nemen. Als ze verder het bos inlopen, ontdekken ze een huis.

Negan zit op een stoel en heeft Lucille dreigend op tafel gelegd. Eugene staat bang maar dapper tegenover hem. “Ik ben teleurgesteld, Eugene. Tot overmaat van ramp is het mijn enige arts en die enge priester gelukt te ontsnappen. Heb jij enige idee hoe dan kon gebeuren?” Eugene houdt zijn gezicht indrukwekkend strak: “Nee, ik zou het niet weten,” liegt Eugene op de welbekende robotachtige Eugene toon. Zodra ze gepakt zijn, krijg ik het hele verhaal goedschiks of kwaadschiks uit ze. Arme Eugene… Ik wil niet weten wat er met hem gaat gebeuren als Negan erachter komt dat hij achter de ontsnapping zit. Nou… Eigenlijk wil ik het wel weten.

The Walking Dead

Bij Daryl & co stelt Dwight een route voor door het moeras, omdat hij zeker weet dat de Saviours daar niet zullen komen. Als Daryl en Rosita alvast een kijkje gaan nemen, neemt Tara het heft in eigen handen. Ze probeert Dwight neer te schieten, maar ze mist. Als Dwight een poging doet om zijn excuses aan te bieden voor de moord op Denise, horen ze een groep Saviours. Dit zorgt voor een interessante wending in het verhaal. Tara verstopt zich en Dwight staat oog in oog met de Saviours, die hij kortgeleden verraden heeft. De Saviours zijn verrast om hem levend zien en lijken niks te weten van zijn molstatus. Als bewijs van zijn goodwill, stuurt hij de Saviours de andere kant op, als zij vertellen dat ze op zoek zijn naar de groep uit Alexandria. Dwight vertrekt samen met de Saviours, om te voorkomen dat ze argwaan krijgen. Daryl is woedend op Tara en is bang dat Dwight hen nu alsnog gaat verraden bij Negan. Terecht, want erg verwelkomend waren ze niet tegen Dwight, ondanks zijn goede bedoelingen. Hij zal waarschijnlijk doen, wat voor hem het beste uitkomt.

In het huisje vindt Gabriel per toeval antibiotica. Daar knapt hij een beetje van op. Even later vinden ze ook nog autosleutels en een kaart, verborgen in een spaarvarken. Wonderbaarlijk, al dat geluk. Maar het geluk van Carson en Gabriel is van korte duur. Buiten kan de ‘zo goed als blinde’ Gabriel op een of andere ongelofelijke wijze een glimp opvangen van een bord dat waarschuwt voor berenvallen rond de blokhut. Maar de dokter, die wel perfect kan zien, mist het bord en stapt in een berenval. De geloofwaardigheid spat er weer vanaf. Zijn geschreeuw trekt Walkers aan. Als een van de Walkers hem bijna te grazen neemt, slaagt de blinde Gabriel wonder boven wonder erin om de Walker te trakteren op een perfecte headshot. Indrukwekkend voor iemand die bijna blind is. Is hier toch een hogere macht aanwezig?

The Walking Dead

 

Het geschreeuw en geschiet van de twee heeft niet alleen Walkers aangetrokken, maar ook een groep Saviours. Als Carson impulsief een van de Saviours wil neerschieten, is de Saviour hem voor. De Saviours nemen de aangeslagen Gabriel mee naar Negan. Aangekomen bij Negan, heeft Gabriel de kans om Eugene te verraden. Maar dat doet hij niet. Hij zegt dat de ontsnapping mogelijk is gemaakt door dokter Carson. De perfecte alibi, want Carson is dood. Ik denk dat hij Eugene in bescherming neemt, omdat hij weet dat Eugene diep in zijn hart bij Rick’s groep hoort en niet bij dat van Negan. Gabriel moet Eugene helpen met het maken van kogels gevuld met het bloed van Walkers, om daarmee de situatie met Rick voorgoed kunnen beëindigen. Kogels met Walkers bloed. Wow. Geniaal bedacht. Dit belooft hopelijk wat meer actie in de volgende aflevering.

 

Oh ja! Dit stukje is zo saai dat ik het bijna vergeet te vermelden: We hebben ook een paar scènes bij Hilltop, met Maggie die alweer ruzie maakt met haar Saviour-gevangenen, terwijl Morgan en Carol omgaan met de gevolgen van de misdaden van jonge Henry. Dit was het meest langdradige en saaie gedeelte van de aflevering, die ze net zo goed weg hadden kunnen laten. Het enige waardige moment bij Hilltop was de aankomst van Daryl en de rest van de groep. Deze scène is in slowmotion gemaakt, wat extra emotie met zich meebrengt. Ze maken de dood van Carl bekend aan de Hilltoppers. Enid barst in huilen uit en valt neer op de grond. Iedereen is aangedaan door het nieuws.

The Walking Dead aflevering 11 viel in vergelijking met de vorige aflevering een klein beetje tegen. Maar tegelijkertijd lijken de gebeurtenissen in deze aflevering een aanloop te zijn, naar iets groters dat nog komen gaat.

Geschreven door: Nare Hovanisyan
Beeld: Gene Page/AMC 2018, FOX, AMC

 


© Alles over Series

Lees ook