Midseizoenspremière van ‘The Walking Dead’ minst bekeken ooit

The Walking Dead- fans

Het was iets waar The Walking Dead-fans waarschijnlijk al een poosje op zaten te wachten: afgelopen zondag was de serie eindelijk weer op de buis. Maar er schakelden toch minder kijkers in dan verwacht. Sterker nog het is de minst bekeken mid-seizoen première in de historie van de show. De enorme cliffhanger voor de winterstop heeft AMC dan ook helaas niet geholpen.

Deze negatieve trend begon al vanaf seizoen 7 waar de seizoenspremière weliswaar een van de meest bekeken afleveringen van de serie was. Maar deze aflevering was voor veel kijkers waarschijnlijk een doorn in het oog en in de rest van seizoen 7 begonnen de kijkcijfers langzaam te dalen. Met als gevolg dat de seizoensfinale van seizoen 7 de laagste ratings had sinds seizoen 2.

Nu seizoen 8 er is, is het niet veel beter geworden voor The Walking Dead. Er is nog geen een aflevering geweest die de 10 miljoen kijkers heeft gehaald, op de première na dan. Terwijl de show hiervoor gemiddeld 12 tot 14 miljoen kijkers trok. De serie heeft dan ook veel kijkers verloren de afgelopen twee seizoenen en het ziet ernaar uit dat deze niet makkelijk terugkomen.

Een mogelijke reactie vanuit AMC zou kunnen zijn dat de huidige showrunner, Scott Gimple, een andere functie krijgt binnen The Walking Dead-franchise en dat een nieuwe showrunner, Angela Kang, is aangenomen. Zij schreef eerder ook al voor de serie en is uitvoerend producent.Ondanks dit allemaal blijft The Walking Dead een van de populairste programma’s op tv. Ook is het de belangrijkste serie die AMC in haar aanbod heeft. Dit biedt hoopt voor de toekomst van een serie die als het om kijkcijfers gaat, steeds meer klappen te verduren krijgt.

Geschreven door: Youssef Driuch
Beeld: AMC/ Fox


© Alles over Series

Lees ook