‘Fear the Walking Dead’ toegankelijk voor nieuwe kijkers

Fear the Walking Dead S04E04

Wel willen griezelen tussen de walkers maar geen zin of tijd hebben om drie seizoenen te bingewatchen? Dan is er goed nieuws, aangezien de makers van Fear the Walking Dead aan hebben gegeven dat het vierde seizoen FTWD ook voor compleet nieuwe kijkers goed te volgen zal zijn.

Trouwe kijkers zullen na de laatste aflevering van seizoen 3 van Fear the Walking Dead op het puntje van hun stoel hebben gezeten. Het was voor producer Andrew Chambliss ook meteen een mogelijkheid om het plot van de serie flink te wenden en een sprong in de tijd te maken. Het vierde seizoen zal zich namelijk enkele jaren na de cliffhanger van seizoen drie afspelen. Nieuwe personages zullen langs komen en door middel van terugblikken krijgen kijkers te zien wat er in de tussentijd is gebeurd. Maar aangezien het verhaal als het ware opnieuw begint, is het ook een perfect instapmoment voor nieuwe geïnteresseerden.Tegenover Cinema Blend legt Chambliss uit dat zowel fans van de eerste seizoenen, als nieuwe volgers kunnen genieten van Fear the Walking Dead seizoen vier. “Dit was voor ons de mogelijkheid om een grote stap te maken. Veel nieuwe personages worden geïntroduceerd waardoor je niet het gevoel zal hebben iets te hebben gemist in eerdere afleveringen. Elke aflevering in seizoen vier zal vanuit een ander oogpunt zijn waardoor kijkers gemakkelijk in het verhaal worden getrokken.”

Aan het einde van seizoen 3 volgden grote plottwists elkaar op waardoor ook kijkers die alle afleveringen hebben gezien, weer met een schone lei beginnen. Wel zagen we al eerder dat een aantal personages uit de eerdere seizoenen zal terugkeren. Ook Morgan Jones uit The Walking Dead zal in het nieuwe seizoen zijn gezicht laten zien. Het vierde seizoen van Fear the Walking Dead zal vanaf 15 april te zien zijn op AMC.

Geschreven door: Richard Verweij
Beeld: Richard Foreman, Jr/AMC


© Alles over Series

Lees ook