‘The Walking Dead’: Jon Bernthal terug in seizoen 9

Jon Bernthal keert terug

Jon Bernthal speelde in de eerste twee seizoenen van The Walking Dead Shane Walsh, de vriend/rivaal van Rick Grimes. Nu keert hij terug in seizoen 9 van de zombie-serie van AMC.

De geruchten over de terugkomst van Bernthal begonnen een tijd geleden al, toen de acteur was gespot op de set in Atlanta met Andrew Lincoln. Lincoln, die de rol van Rick Grimes speelt, is in seizoen 9 voor het laatst te zien in de The Walking Dead. Hierna krijgt naar alle waarschijnlijkheid Norman Reedus (Daryl Dixon), de hoofdrol.Shane Walsh is een pre-apocalyptische politieagent, die al sinds het eerste seizoen te zien is in de serie. Shane is de partner van Rick Grimes, maar de vriendschap wordt al snel ingewikkeld als men denkt dat Rick is omgekomen tijdens de zombie-uitbraak. Shane zorgt in zijn plaats voor zijn vrouw en zoon, Lori en Carl. Als Rick terugkeert blijkt dat Lori zwanger is van Shane, wat nog meer druk zet op de vriendschap. Langzaam maar zeker raakt Shane steeds meer op het slechte pad, en uiteindelijk sterft hij wanneer Rick een mes in Shane’s borst steekt.

Specifieke details over de verhaallijn die Jon Bernthal krijgt in seizoen 9 zijn er nog niet. Er zijn verschillende speculaties. Zo zou hij voor kunnen komen in een flashback of hallucinatie. Bernthal heeft in seizoen drie ook nog even meegespeeld, als onderdeel van Ricks hallucinaties.

Iedere fan lijkt het erover eens te zijn dat de terugkomst van Bernthal om nog één seizoen samen met Andrew Lincoln in de serie te spelen, er toe gaat leiden dat Rick Grimes aan zijn einde komt in seizoen 9. Wanneer Andrew Lincoln vertrekt zijn alleen nog Norman Reedus en Melissa McBride (Carol) over van de originele cast uit het eerste seizoen van The Walking Dead.

Geschreven door: Sofie Bolder
Beeld: AMC


© Alles over Series

Lees ook