Recap: ‘Fear the Walking Dead’ S04E04 ´Buried´

Fear the Walking Dead S04E04

Deze week was het zover en was het tijd voor de vierde aflevering van Fear The Walking Dead. Dus hoe staat het ervoor in het broertje van The Walking Dead? Je leest het hier in onze Recap Fear the Walking Dead S04E04.


Na de dood van Nick in de vorige aflevering, zien we Victor, Alicia en Luciana aan Al uitleggen wat het moment was waarop alles mis ging aan Al. We verwachten een flashback-aflevering met een aanval van de Scavengers op het honkbalstadion. De Vultures hebben iets gedaan waardoor die gemeenschap niet meer bestaat. Hoe het precies is gegaan weten we nog niet, maar dat de Scavengers verantwoordelijk zijn voor een trauma is duidelijk.

Het is verrassend dat de flashbacks alle drie betrekking hebben op een ander moment. We volgen Alicia, Luciana en Victor die afzonderlijk van elkaar een plan hebben om te vertrekken bij het honkbalstadion. In tegenstelling tot Madison zien ze het einde naderen. De oogsten mislukken, en de situatie met de Vultures is niet positief. Victor zijn plan is een auto met voorraden die hij verborgen heeft. Wanneer zijn beoogde kompaan niet hierin meegaat, besluit hij ook terug naar het stadion te gaan en te doen alsof het een goede vondst is. Victor had aan zijn kompaan verteld dat dit is wat hij is, een overlever. Ondanks dat Victor Strand veel bedenkelijke en egoistische dingen heeft gedaan, is hij toch een sympathiek karakter. Zonder hem zou Fear The Walking Dead een tekort aan sterke karakters hebben, zeker nu Nick dood is.Op die bewuste dag is Luciana met Naomi naar een verlaten waterpretpark op zoek naar voorraden. Dit levert mooie beelden op als ze naar een hut klimmen bovenop de waterglijbanen. Naomi kennen we nog als Dharma uit Dharma and Creg. Een ding waar we wel moe van worden in de wereld van (Fear) The Walking Dead is de onachtzaamheid van sommige karakters waar in bepaalde situaties. Wanneer Luciana en Naomi in de geïmproviseerde hut zijn geklommen bovenop de waterglijbaan, zijn ze redelijk blij met wat ze aantreffen. Een M60 machine-geweer met munitie, en voorraden. Uit het niet komt een walker achter hun en vallen ze in een trechter-glijbaan, met uiteraard een groep walkers beneden in het water. Het is een heel klein hutje. Het is bijna minachting voor de kijker en niet voor te stellen dat de aanwezigheid van een walker in het hutje twee mensen niet opvalt, of dat ze niet even hebben gekeken.

Uiteindelijk besluiten ze alle drie toch te blijven en Madison te blijven volgen in de Diamond-nederzetting. Tegen Al zeggen ze dat dit de dag was dat ze weg hadden moeten gaan, dat Nick dan nog zou leven. De aflevering heeft nog een revelatie voor ons in petto. John Dorie is op zoek naar Laura. Maar hij herkent haar tas waarin een revolver zit. Het is onmiskenbaar dezelfde als hij zelf heeft. Laura is Naomi. Maar Alicia zegt meteen dat ze dood is. Al besluit met Alicia, Luciana en Victor mee te gaan om hun strijd tegen de Vultures te volgen. Morgan en John gaan te voet samen verder.

De opbouw van dit seizoen van Fear The Walking Dead is zeer interessant. Na een sprong in de tijd zien we door flashbacks het verhaal ontvouwen. In het heden weten we niet precies hoe de Diamond-nederzetting is gevallen. De Vultures hebben vreselijke dingen gedaan. Of Madelyn nog leeft, weten we niet. Door de flashbacks zien we wellicht nog een stuk meer van Nick in de strijd tegen de Vultures. In elk geval zijn Alicia, Luciana en Victor bewapend en uit op wraak.


© Alles over Series

Lees ook