Recap The Walking Dead S08E15: Worth

The Walking Dead S08E15

Vorige week hadden we een van de betere The Walking Dead afleveringen van het seizoen. Zullen ze deze week dat niveau weer weten te evenaren en wat vonden wij van de aflevering? Je leest erover in de The Walking Dead S08E15 recap.

De aflevering begint met Rick die eindelijk (hèhè) Carl zijn brief leest. De inhoud was wat er verwacht kon worden. Carl wil dat zijn vader vrede sluit met Negan en de Saviors. Alleen zo is er een vreedzame toekomst mogelijk. We gaan over naar Simon die met Gregory zit te praten. Simon was van plan Gregory te vermoorden, voor zijn rol in het debacle rond de aanval op de Hilltop. Eugene spoort de werkers in de werkplaats aan om kogels te maken om aan de bestelling van Simon te voldoen. Gabriel is ook aan het werk. Hij is ziek, maar het is geen walker-gerelateerde ziekte. Als Eugene naar buiten stapt, worden de buiten staande bewakers gedood door Darryll en Rosita. Eugene wordt onder schot meegenomen.

Vervolgens zien we Negan die met Dwight praat. Negan wil zijn loyaliteit. Vervolgens zien we Negan met Simon, Dwight en andere prominente Saviors. Simon geeft zijn fouten toe en zou graag willen dat Negan het door de vingers ziet. Negan vertelt dat Simon gruwelijke dingen heeft gedaan bij de mannen en jongetjes van een andere gemeenschap. Hiermee wordt waarschijnlijk de Oceanside-groep bedoeld. Dit vond plaats voordat Negan de Sanctuary had ingenomen en het systeem van de Saviors had ingesteld. Simon moet op zijn knieën zitten met zijn rug naar Negan. Met Lucille in de hand vraagt hij aan Simon of hij iets gaat ondernemen. Er valt niks te ondernemen, stelt Simon. ´All is forgiven´, aldus Negan. Negan rolt een nieuw plan uit om de Hilltop in te nemen. Op verschillende plaatsen rond de Hilltop worden voorraden en munitie achtergelaten. Groepen Saviors zullen zich voortaan rond de Hilltop opstellen en een constante plaag vormen.The Walking Dead
Gene Page/AMC

De spanning wordt in deze aflevering iets te vaak opgebroken omdat er teveel verhaallijnen moeten ontwikkelen tussen de verschillende scenes. Negan praat kort met Dwight over wat hij in hem ziet. Vervolgens probeert Eugene uitleg te geven aan Darryl en en Rosita. Ze willen er niets van weten. Simon probeert Dwight in zijn kamp te krijgen en stelt een machtsovername voor. Dwight stemt in, maar kijkt bedenkelijk. Eugene ontsnapt aan Darryl en Rosita. Dwight, Simon en andere samenzweerders komen op het afgesproken tijdstip samen. Wanneer Simon het plan bespreekt, klinkt het gefluit van Negan en worden de samenzweerders neergeschoten. Dwight en Simon staan nog en Simon beseft dat Dwight hem heeft verraden. Maar Negan houdt de spanning erin. ´You wanne be the man, you gotta beat the man´. In de fabriekshal van de Sanctuary gaan Negan en Simon elkaar een-tegen-een te lijf. Negan krijgt de overhand en wurgt Simon. Tijdens dit gevecht heeft Dwight een kaart met het plan van Negan aan Gregory gegeven. Er staat een auto klaar voor hem om de Hilltop te waarschuwen. Dwight laat hier heel duidelijk zijn kleuren zien. Hij wil van Negan af, maar om in leven te blijven, zal hij Negan steunen tegen lui als Simon.

Negan loopt met Dwight terug naar zijn kamer, waar een verrassing op hem wacht. Het is Laura, de Savior die getuige was van Dwight zijn verraad. We waren al benieuwd naar wie Negan oppikte met de auto op zijn terugweg naar de Sanctuary. Negan legt aan Dwight uit dat Gregory met een nepplan naar de Hilltop is gestuurd, de Saviors zullen een hinderlaag opzetten.

The Walking Dead

Voor fans van Steven Ogg zal het een triest beeld zijn. Simon staat als walker aan het hek van de Sanctuary geketend. Met Simon´s dood is een van de meer gedenkwaardige personages van de serie weg. Niet alleen kwam hij over als een nietsontziende psychopaat, zijn personage liet ook zien hoe het systeem van de Sanctuary en de filosofie van Negan een bepaalde orde scheppen in de chaos van de apocalyptische wereld van The Walking Dead.

Michonne neemt contact op met Negan via de radio. Ze leest hem de brief voor die Carl aan hem heeft geschreven. De boodschap is dat Carl hoopt dat zijn vader en Negan vrede kunnen sluiten. De uitweg is vergeving en samenwerken. Negan antwoordt Michonne dat de enige nieuwe start enkel tot stand komt wanneer hun vijanden allemaal dood zijn.

Deze aflevering gaf ons de ontknoping van de verhaallijnen van Simon en Dwight binnen de Saviors. Simon is dood en Dwight zijn verraad is bekend geworden, Negan heeft de complete controle terug in de Sanctuary en gaat ten strijde trekken om voor eens en voor altijd een einde te maken aan Rick en co. Jeffrey Dean Morgan is zoals altijd ijzersterk, maar deze aflevering ontbrak echter een lange scene waarin die spanning goed opgebouwd is. Dit hebben we eerder in de serie wel gezien hebben. Het complot tegen Negan wordt snel opgezet, maar in geen van deze scenes komen de karakters echt goed tot hun recht. Deze aflevering bevatte teveel gehaaste scenes om verhaallijnen op te zetten of af te wikkelen voor de seizoensfinale van volgende week. Van Negans terugkeer bij de Saviors, het einde van Dwight als Savior, de confrontatie tussen Negan en Simon en de brief van Carl hadden fans wellicht iets meer verwacht.

Beeld: Gene Page/AMC


© Alles over Series

Lees ook