Recap: Alles overboord in Aflevering zeven van ‘The Walking Dead’

The Walking Dead Recap

De vorige aflevering van The Walking Dead was de eerste in lange tijd zonder constant vechten en schieten. De stilte voor de storm zoals we het zelf noemden. Maar in aflevering zeven zijn we als kijkers het wachten alweer zat. En sommige sommige personages in de serie gelukkig ook! Dat belooft dus lekker veel actie en daar gaan we uiteraard graag voor zitten. Dit keer volgen we voornamelijk ‘verrader’ Eugene en zijn innerlijke struggles wat wel of niet te doen. In deze The Walking Dead Recap staan we stil bij de belangrijke momenten, dus lees vooral niet verder als je eerst de een na laatste aflevering voor de mid-season finale nog wilt kijken want dit bericht bevat SUPERVEEL SPOILERS!

We beginnen de aflevering met Rick in een trailer van The Scavengers. In zijn onderbroekje staat hij nogal ongemakkelijk te roepen naar leider Jadis. Ze maakt foto’s van Rick en zegt dat dit nodig is voor de sculptuur, die ze van hem gaat maken als the after voorbij is.

Vervolgens zijn we in The Sanctuary met Eugene. Al in eerdere seizoenen zien we hoe hij in de knoop zit met zichzelf. Surprise, dit blijkt nog altijd het geval te zijn. Eugene heeft inmiddels uitgevogeld dat Dwight de mol is onder de AHK (Alexandria, Hilltop en Kingdom) en The Saviors en confronteert de man hiermee. Dwight ontkent het niet en Eugene maakt hem duidelijk dat hij team ‘Negan’ is. Maar in plaats van daarna naar Negan te gaan en hem het nieuws te vertellen, besluit hij verder te gaan twijfelen over wat hij moet doen. Mmm dat is een beetje een vreemde keuze. Wil hij zich niet bewijzen tegenover Negan? Dan had hij hier een perfecte kans.Wanneer Eugene gefrustreerd wegloopt, komt hij langs de dokter en de ernstig zieke Father Gabriel. Uiteraard moet hij bij de priester gaan zitten, zodat die een geloofsspelletje met Eugene kan spelen. ‘’You will know what the right thing is, when the time comes.’’

Terwijl Eugene zoals altijd bezig is met zichzelf, zien we een discussie tussen Daryl, Michonne, Tara en Rosita. Wachten ze op Rick? Of gaan ze The Sanctuary openbreken met de vrachtwagen om wraak te nemen op Dwight? Morgan overtuigt hen dat het mogelijk is om dat te doen als ze een aantal andere sluipschutters ter bescherming meenemen. Zo gezegd, zo gedaan. Alleen Rosita werkt niet mee, zij wil niet dat alles in gevaar wordt gebracht en vindt dat ze moeten wachten op Rick. Helaas staat ze alleen in deze discussie en verlaat de groep om deze missie uit te gaan voeren. Als later het moment daar is, verlaat ook Michonne de missie. Dit betekent dat Daryl en Tara er samen met Morgan keihard voor gaan. Actie in aantocht, denk je dan als kijker!

The Walking Dead recap

Ondertussen heeft Eugene weer een intens gesprek gehad met Negan, die zijn welbekende mentale spelletjes speelt om Eugene naar zijn hand te zetten. Hij begint aan zijn plan: de mp3-speler van Sasha maakt hij voor de muziek vast aan een zelfgemaakte vlieger en de Boombox gebruikt hij voor een spraakopname. Dwight houdt hem tegen, als hij de muziekvlieger wil starten om de walkers te verjagen. Hij schiet de vlieger neer en op dat moment barst de hel los: Daryl en Tara zijn hun missie gestart en met een enorme vaart crasht de vrachtwagen het gebouw in. In The Sanctuary breekt chaos uit en wordt de een na de andere gepakt door walkers.

Eugene trekt al het nadenken niet meer en gaat naar Negan. Maar net op het moment dat hij Dwight zijn kop voor de haaien wil gooien, komt (hoe kan het ook anders) Dwight binnen. Eugene kiest er toch voor om zijn mond te houden en besluit het in plaats daarvan op een zuipen te zetten.

Tot slot zien we Rick buiten op zijn knieën in The Junkyard en we weten dat het moment daar is. Jadis roept dat ‘the after’ is aangebroken en stuurt een van haar mensen met een walker op hem af. Uiteraard zijn The Scavengers geen partij voor Rick en één voor één liggen ze op de grond. Hij pakt Jadis en overtuigt haar van zijn plan. Onderweg naar The Sanctuary ziet Rick al dat het een en ander mis is. Hij klimt op de watertoren en ziet geschokt dat de gevangenis van The Saviors is geramd met een grote vrachtwagen. Loopt alles nu gevaar? En hoe zal hij reageren als hij hoort dat Daryl daarachter zit?

Fijn om te zien dat er weer meer actie in de serie zit. Waar vorige week even niks gebeurde, is er weer een en ander in gang gezet. Maar een aflevering rond Eugene is misschien wel een beetje teveel van het goede. In kleine dosis is zijn personage prima, maar dit werd wel een beetje teveel focus op zijn innerlijke struggles. Het zal ons benieuwen wat er volgende week op de planning staat. Hopelijk weer een aflevering met actie en vaart in het verhaal. Uiteraard lees je dat weer in een The Walking Dead Recap.

The Walking Dead Recap is geschreven door Céline Boute
Beeld: Gene Page/ AMC, Fox


© Alles over Series

Lees ook