Recap: Stilte voor de storm in aflevering zes van ‘The Walking Dead’

The Walking Dead Recap

Waar de afgelopen afleveringen telkens vrijwel 40 minuten lang werd gevochten, was aflevering zes er eentje van veel praten en een maximale drie minuten actie. Dit was duidelijk een ‘pauze-aflevering’ om weer op te bouwen naar de laatste twee afleveringen voor de mid-season finale. We pikken er een paar dingen tussenuit in deze The Walking Dead recap. Maar let wel op: dit bericht bevat superveel spoilers dus als je nog niet bij bent, kan je beter niet doorlezen.

Een gave ontdekking aan het begin van de aflevering is het postsysteem dat de drie geallieerde partijen blijkbaar met elkaar hebben. In de eerste scène plukt Rick een brief uit een magnetron ergens midden op een verlaten weg. Vervolgens komen we te weten dat Rick’s meesterplan nog maar twee dagen (lees: twee afleveringen) hoeft te gaan duren. Zal het verhaal van Negan en de saviours dan halverwege dit seizoen al op zijn eind komen?

Vervolgens zien we bij the Hilltop discussie rondom de gevangengenomen saviours, of deze nou wel of niet geëxecuteerd worden. Gregory probeert zich daar ook in te mengen, maar iedereen heeft ondertussen wel door dat hij het laatst overgebleven lulletje in het Walking Dead-universum is. Terwijl hij, later in de aflevering, ziet hoe de meegebrachte saviours in een hok worden gestopt, gaat hij met dank aan zijn eigen woorden ook mee het hok in.‘’No…. Talks too much’’, zijn de woorden van Ms. Spock als ze Rick laat opsluiten. Zoals we eerder in seizoen 7 ook hebben gezien, komt Rick bij the Junkyard om hulp vragen voor de laatste slag. In de vorige aflevering kon je je al afvragen waarom Rick opeens als een hipster met een polaroid liep te zwaaien, maar dat was dus om deze episode de vuilnismensen te overtuigen om over te stappen naar de kant van de alliantie. Ook weer duidelijk dus!

Terwijl Daryll en Tara een pact sluiten om samen Dwight af te maken, gaan Michionne en Rosita op pad om ‘slechts te kijken’. De aanleiding mag dan misschien niet zo goed zijn, maar ze treffen een saviours-opslagplaats aan waar een truck met speakers wordt klaargemaakt om zombies weg te lokken. Omdat beide dames eigenlijk nog te gewond waren om op pad te gaan, lukt het ze niet de tweede saviour af te maken en vertrekt de truck en lijkt het gedaan. Tot we van de zijkant een vuilniswagen op de truck in zien rijden en de inzittenden Tara en Daryll blijken te zijn. Beide duo’s bleken naar the senctuary te willen en vormen met zijn vieren een badass-team.

Maar weer even terug naar Alexandria. Daar houdt Carl zich ondertussen niet aan regel numero uno van “wat doe je niet in een zombiewereld”. Hij gaat namelijk lekker alleen op pad (as you do met overal walkers), op zoek naar de mysterieuze, hulpeloze persoon die Rick in het vorige seizoen verjoeg. Carl vindt dat deze Siddiq nog steeds een kans verdient en natuurlijk vindt hij hem ook vrijwel direct. Tot slot komen ze nog in een onnodig gevecht met een grote groep zombies en lijkt het erop dat zij veilig aankomen bij Alexandria.

In the Kingdom weerhoudt Jerry Carol van het open proberen te schieten van een ongesloten deur. Daar treffen we een gebroken Ezekiel aan. Kapot van het verlies van zijn leger en het verlies van zijn tijger Shiva. Carol wijst hem er op dat een kingdom nou eenmaal een koning nodig heeft, maar daar is Ezekiel in ieder geval nog niet klaar voor.

Tot slot eindigt de aflevering met een shot van een bezwete ongeklede Rick die door een luchtgat in de trailer, waar hij dus gevangen zit, Ms. Spock een A op zijn cel ziet schrijven. Het zal allemaal wel goed komen, maar het plan van twee dagen lijkt nu wel verre van binnen handbereik.

Hier een preview van de aflevering van volgende week, dan kun je ook weer bij ons terecht voor een The Walking Dead Recap.

Geschreven door: Dion Balfoort
Beeld: Fox, AMC

 


© Alles over Series

Lees ook