Recap ‘The Walking Dead’ S08E14: Still Gotta Mean Something

The Walking Dead S08E14

Deze week gaan we weer terug naar de Negan verhaallijn en zien we een hoop dingen samenkomen, waar we als Walking Dead fans op hebben gewacht. Lees erover in deze The Walking Dead S08E14 recap!

De aflevering begint met een flashback van hoe Jadis, de leidster van de Scavengers, ontkwam tijdens de slachting van haar groep. We zien Negan vastgebonden liggen op dezelfde stortplaats als waar Simon de Scavengers liet uitmoorden. Terug bij de Hilltop zien we Darryl en Tara en wordt duidelijk dat Tara niet door een besmette pijl is geraakt door Dwight. Dit maakt duidelijk dat Dwight inderdaad haar leven redde bij de aanval van de Saviors. Dit maakt het des te onduidelijker wat zijn plan nu is. Is hij weer een Savior (Is hij Negan?) of probeert hij de deur naar de Hilltop open te houden.

Michonne wil van Rick weten wat Carl in zijn brief had geschreven. Rick heeft de brief niet gelezen.Tegelijkertijd gaan Morgan en Carol weg om Henry te zoeken, die vermist is sinds de ontsnapping van de groep Saviors. Jadis heeft haar koffer ingepakt terwijl Negan vastgebonden ligt. Hij legt uit dat het uitmoorden van de Scavengers niet de bedoeling was. ´People are a resource´. Wel geeft hij zijn fout toe omdat hij Simon had aangesteld. Dat Simon de orders niet opvolgde valt alsnog onder de verantwoordelijkheid van Negan. Hij biedt zijn hulp aan om het goed te maken. Jadis wil er niks van weten.The Walking Dead
Gene Page/AMC

Wanneer Jadis een vastgebonden Walker gaat halen om Negan te vermoorden grijpt Negan zijn kans. Vastgebonden op de grond weet hij een pistool, een fakkel en een stapel fotos te bemachtigen. Jadis heeft Lucille op een kleine brandstapel gelegd. Negan dreigt de fotos te verbranden die duidelijk veel betekenen voor haar. Negan vertelt dat zijn vrouw Lucille heette, dat zij hem door het leven hielp, net zoals de knuppel hem nu door het leven helpt.

Dan horen we een helikopter aankomen en rondcirkelen over de stortplaats. Jadis probeert de fakkel van Negan af te pakken. De fakkel was dus bedoeld om een signaal aan de helikopter te kunnen geven. Doordat de fakkel in een plas valt, ziet de helikopter het signaal niet en vliegt weer weg. Dit is waarschijnlijk de helikopter die in eerdere afleveringen is geteased. Oplettende fans hadden eerder al een helikopterplatform gezien bij de thuisbasis van de Scavengers.

Rick komt Morgan tegen die alleen verder op zoek was gegaan naar de Saviors. Ze worden gevangen genomen door de groep Saviors. Rick en Morgan proberen de Saviors om te praten wanneer het gebouw wordt overlopen door een kudde walkers. Rick en Morgan worden bevrijd door enkele Saviors die geloofden in hun belofte naar de Hilltop te kunnen gaan. Ze komen hier echter bedrogen uit. Wanneer de Walkers grotendeels zijn aangepakt keren Rick en Morgan zich tegen de overgebleven Saviors. Morgan wendt zich tot Rick en verklaard ´everybody turns´. Dit slaat uiteraard op het turnen van alle doden, maar ook op de omslag die in Rick plaats vindt. Hij heeft zijn belofte gebroken en mensen vermoord die wellicht een tweede kans verdienden. Wanneer Rick aan Morgan vraagt waarom hij hem redde toen ze elkaar ontmoetten (seizoen 1), zegt Morgan dat het was omdat zijn zoon erbij was. Met Rick zijn omslag na de dood van Carl is de parallel tussen Rick en Morgan compleet.

The Walking Dead
Gene Page/AMC

Jared, de gluiperigste Savior van het stel, komt op een gruwelijke manier aan zijn einde, wat veel fans zal bekoren. Hiermee is ook de wraak compleet voor de moord op de broer van Henry. Deze Henry wordt op een kritiek moment door Carol gered van enkele walkers. Hiermee heeft de aflevering toch nog iets van een feel good gehalte.

Negan loopt met Lucille en biedt Jadis aan met hem mee te gaan en dat ze samen een nieuw pad kunnen volgen. Jadis wijst dit af, maar Negan maakt duidelijk dat het een open aanbod is. Hij zal nog wel eens terugkomen om te kijken of ze dan wel interesse heeft. Negan rijdt terug naar de Sanctuary. Onderweg pikt hij iemand op van wie we niet weten wie het is. ´Holy hell, if shit could shit it still wouldn´t look as shitty as you. Get in´ is waar we het voor nu mee moeten doen. Wanneer Negan bij de Sanctuary aankomt, instrueert hij de bewakers om niks te zeggen. Negan heeft verrassingen in petto.

De aflevering eindigt met het beeld dat Rick de brief van Carl leest. De inhoud is echter niet waar de fans zich mee bezig zullen houden. Wel heeft de verhaallijn van Rick een wending genomen die zijn karakter een stuk interessanter maakt. Deze aflevering is een van de betere van het huidige seizoen. Mede door de kleine verbanden met eerdere gebeurtenissen en dingen waar fans al een tijd over speculeren. Het lot van Negan werd in de vorige aflevering compleet genegeerd. Bij wie hoort de helikopter die eerder al geteased was? Is dit de helikopter van de groep uit Fear the Walking Dead? Is dit de manier hoe Morgan de cross-over maakt naar FTWD? Dat het gaat gebeuren is bekend, maar hoe de tijdlijnen lopen nog niet. In de tijdlijn van Fear hebben ze immers niet meer de beschikking over deze helikopter. Of hoort de helikopter bij de mensen die in de eerder bij de Hilltop aankwamen met de boodschap dat ze contacten wilden leggen tussen verschillende gemeenschappen. Veel aanknopingspunten voor speculaties van fans dus. Maar waar fans zich vooral op zullen verheugen is de terugkeer van Negan in de Sanctuary, en de onvermijdelijke confrontatie tussen Negan en Simon.

Beeld: Gene Page/AMC


© Alles over Series

Lees ook