‘The Walking Dead’ komt in seizoen 9 met tijdsprong

nieuwe seizoen van The Walking Dead

Scenarioschrijver Angela Kang heeft bevestigd dat een tijdsprong plaats zal vinden in het nieuwe seizoen van The Walking Dead. Na de intense gebeurtenissen in seizoen 8 is AMC’s grote zombiedrama in voor nog grotere veranderingen.

Dat Rick Grimes (Andrew Lincoln) de serie verlaat mag dan de grootste verandering zijn, maar ook de tijdsprong houdt veel diehard fans in zijn greep. De opnames van seizoen 9 zijn al aan de gang en fans speculeren volop over de richting die het verhaal aan zal nemen nu Negan gevangen is genomen en het All Out War verhaal is afgerond. Angela Kang heeft eindelijk een van de speculaties bevestigd: er gaat écht een tijdsprong plaatsvinden.‘We werken aan een seizoen met een heel nieuwe look en een nieuw gevoel’, vertelde Kang tijdens ‘The Kick-Ass Women of AMC’ bijeenkomst in New York.  ‘We spelen met tijd in het verhaal; we springen naar voren in de tijd.’ Op de bijeenkomst werden vrouwen geëerd die bij AMC zowel voor de camera als achter de schermen actief zijn.

Kang sprak ook over de betekenis van de vrouwelijke personages in de show en hoe ze altijd op gelijke voet staan met de mannen: ‘Onze vrouwelijke personages zijn minstens net zo krachtig als de mannen. We schrijven niet over vrouwen in nood, die door mannen gered moeten worden. De vrouwen redden de mannen net zo vaak. Het is echt een verhaal over overlevenden die elkaar via de apocalyps helpen.’

Dat The Walking Dead klaar is om een tijdsprong te maken, komt niet als een verrassing. In de stripverhalen na All Out War vindt ook een tweejarige tijdsprong plaats. De tijdsprong in de serie wordt door sommigen geïnterpreteerd als een teken van wanhoop, aangezien de kijkcijfers fors kelderen. Wat de reden ook mag zijn, dat er met de tijd gespeeld gaat worden is in ieder geval bevestigd. Het is nu alleen nog afwachten wanneer de sprong zal plaatsvinden en hoe groot hij zal zijn…

Geschreven door: Janne Vogel
Beeld: AMC


© Alles over Series

Lees ook