Kijkcijfers van ‘The Walking Dead’ nog steeds erg laag

kijkcijfers van The Walking Dead

Alsof de zombie apocalyps niet moeilijk genoeg is, heeft The Walking Dead nu ook nog te kampen met teruglopende kijkcijfers. De première van de show begon in 2010 met lage kijkcijfers, maar steeg in volle vaart over de loop der jaren. De zombie-hitserie scoort nu echter de laagste kijkcijfers sinds de start van seizoen 1. Dat is gebleken uit verschillende metingen van Nielsen Live + Same Day Data. Dus wat zijn de kijkcijfers van The Walking Dead?

The Walking Dead begon in seizoen 1 met een gemiddelde van 5,24 miljoen kijkers en een waardering van 2,7 voor zijn eerste zes afleveringen. In seizoen 2, steeg het naar een gemiddelde van 6,9 miljoen en een rating van 3,6. Uiteindelijk bereikte de serie in seizoen 5 zijn hoogtepunt, met maar liefst 14,4 miljoen kijkers en een rating van 7,4. Sindsdien is het alleen nog maar bergafwaarts gegaan met de kijkcijfers van de serie. De première van seizoen 8, scoorde de laagste scores sinds seizoen 3. De midseizoenspremière aflevering van seizoen 8, had zelfs de laagste ratings die een midseizoenspremière ooit heeft gehad.The Walking Dead seizoen 8 aflevering 10, “The Lost and the Plunderers’’, scoorde een gemiddelde van 6,8 miljoen kijkers en een rating van 2,9. De laatste keer dat The Walking Dead minder dan 7 miljoen kijkers had, was in seizoen 2, aflevering 12, met als titel ‘Better Angels’. Deze aflevering was cruciaal voor de serie als geheel; Rick (Andrew Lincoln), werd niet alleen gedwongen om zijn vriend Shane (Jon Bernthal), te vermoorden, maar Carl (Chandler Riggs), moest ook een gereanimeerde Shane neerschieten.

Wat interessant is, is dat het productiebedrijf van de zombie-hitserie (AMC), ondanks de voortdurende achteruitgang van de kijkcijfers, nu meer vertrouwen heeft in The Walking Dead dan ooit tevoren, en dat is onder meer hun vertrouwen in alle mensen achter de schermen die de zombie-hitserie leiden. De huidige showrunner van de Walking Dead Scott M. Gimple wordt volgend seizoen gepromoveerd tot Chief Content Officer van de hele franchise, iets dat betekent dat hij binnenkort alle hoeken van de zombie-apocalypsserie zal leiden. Daarom wordt co-executive producer Angela Kang in seizoen 9 gepromoveerd tot de showrunner van de serie. En alsof het hebben van twee shows niet genoeg was, beloofde Gimple onlangs om meer Walking Dead– spin-offs te maken in de toekomst. Wat die spin-offs precies zijn, moet nog blijken, maar het lijkt erop dat AMC niet wordt ondermijnd door de dalende kijkcijfers van hun topshow.

Geschreven door: Nare Hovanisyan
Beeld: Gene Page / AMC


© Alles over Series

Lees ook