Kiefer Sutherland keert niet terug in ’24’

Kiefer Sutherland

Teleurstellend nieuws voor 24-fans. Het ziet er naar uit dat Kiefer Sutherland niet terugkeert in de Amerikaanse dramaserie ondanks geluiden dat er (weer) een reboot op komst is. De toekomst van de serie blijft vooralsnog onduidelijk.

24 is een bloedstollende dramaserie en speelt zich af in ‘real time’. Elk seizoen beschrijft een periode uit het leven van CTU-agent Jack Bauer. De agent maakt overuren om terroristische aanslagen te voorkomen en zijn geliefden veilig te houden. Vooral zijn dochter Kim is vaak doelwit van ontvoeringen om druk te zetten op Jack.Na een paar seizoenen leek de koek een beetje op en daalden de kijkcijfers. Uiteindelijk kozen de producenten ervoor om van de serie nog de miniserie, Live Another Day, te maken. In een reeks van 12 afleveringen werd Jack geconfronteerd met terroristen in Londen. Toen die miniserie erop zat, gaf Kiefer Sutherland aan dat hij er klaar mee was.

In 2017 kwam er een spin-off van de serie met 24:Legacy, met in de hoofdrol Corey Hawkins. 24:Legacy werd na één seizoen geannuleerd, omdat ook hier de kijkcijfers behoorlijk tegen vielen. Het huidige plan is om afstand te nemen van het thema terrorisme en het te veranderen in een legal thriller, dus bijvoorbeeld rond een rechtszaak. Recente geruchten suggereren dat de hoofdrol een vrouwelijke Officier van Justitie zou kunnen zijn, die haar cliënt uit de dodencel probeert te krijgen. Klinkt interessant!

FOX-voorzitter Gary Newman bevestigde in een Deadline-rapport dat ze naar nieuwe invalshoeken kijken, maar hij sluit een terugkeer van het voormalige thema niet uit. “Vanwege de actualiteit en urgentie denk ik dat terrorisme bij uitstek geschikt is voor 24”, vertelde Newman. Fans hadden met het nieuws van een reboot nog een klein beetje hoop op een terugkeer van Kiefer Sutherland, maar er wordt deze hoop korte metten gemaakt door Newman. “Het is duidelijk dat Kiefer niet terugkeert… Als hij beschikbaar was en het zou willen, zou dat prima zijn. Maar we denken dat zijn standpunt nog steeds geldt”, aldus de FOX- voorzitter.

Hoewel Sutherland niet heeft uitgesloten dat hij ooit terugkeert naar 24, richt hij zich momenteel op andere projecten zoals Designated Survivor. Bovendien beginnen de interessante verhalen van de serie rond Jack Bauer op te raken. De man heeft al onwijs veel situaties overleefd. Het lijkt er niet op dat hij nog veel meer kan lijden. Eerder bevestigde Sutherland dat hij een alternatief einde had voorgesteld voor Live Another Day, waarin Jack zichzelf zou opofferen. Dit idee werd uiteindelijk afgewezen, omdat ze de mogelijkheid open wilden houden voor een terugkeer met Sutherland in de toekomst.

Jack Bauer is altijd de icoon van de serie geweest, dus zonder Kiefer Sutherland haken fans mogelijk af. Bovendien lijkt het alsof FOX zelf ook niet zeker weet wat er met het volgende seizoen moet gaan gebeuren. Het kan daarom nog wel even duren, voordat er meer duidelijk wordt.

Geschreven door: Judith Visser
Beeld: FOX


© Alles over Series

Lees ook