Mix van kritiek en lof op de nieuwe ‘The Walking Dead’

nieuwe Walking Dead

Ondanks dat The Walking Dead pas over twee weken de eerste aflevering van het tweede deel van seizoen acht uitbrengt, gaat het op internet al helemaal los. Een aantal Amerikaanse websites heeft de aflevering namelijk al gezien voor recensiedoeleinden. Veel duidelijkheid geven die recensies niet, want de meest uiteenlopende meningen worden gegeven over aflevering negen.

*seizoen 8 spoilers na het plaatje*The walking dead

Vorige week kwam de teaser-trailer uit voor de laatste acht afleveringen van het alweer achtste seizoen van The Walking Dead. De show eindigde de mid-season finale met een enorme plottwist die – zoals je hier kan lezen – veel reacties losmaakte. Hoofdpersoon Carl liet na de chaos in de laatste scène zien dat hij slachtoffer was van een zombiebeet. Aangezien zijn contract ook opgezegd is, kunnen we in dit stadium kunnen wel stellen dat we hem nog maximaal één aflevering levend zullen meemaken. En dat is nou net wat bij sommigen minder goed valt dan bij anderen.

In alle recensies van webpagina’s die het privilege hadden de aflevering eerder dan de rest van de wereld te mogen bekijken, komt naar voren dat het een zwaar beladen aflevering is. Nu mag dit niet als een verrassing komen en is het ook niet de eerste keer dat we zo’n aflevering hebben gehad. Het jammere is wel dat de reacties zo uiteen lopen dat we niet kunnen raden wat ons te wachten staat.

The walking dead

Zo schrijft Comicbook.com dat de boze fans naar aanleiding van Carls dood waarschijnlijk wel zullen bijdraaien na het zien van deze aflevering en ziet Den of Geek stukken waar het publiek het tot het einde van het seizoen over zal gaan hebben. De meest negatieve reactie komt van Insider. Zij spreekt over een aflevering onder het kopje ‘oké’. Benadrukt wordt dat de aflevering niet goed genoeg was voor een serie die in het achtste seizoen hard zal moeten strijden om haar kijkers niet te verliezen vanwege de kritiek op langdradige verhaallijnen.

Ondanks de onduidelijkheid over wat de volgende aflevering ons gaat brengen, kunnen de echte zombieliefhebbers wel juichen. Het was geen verrassing, maar het is altijd fijn om dingen zeker te weten; vorige maand is er officieel aangekondigd dat er een negende seizoen komt van de serie.

Eerst nog seizoen acht. Deze hervat over een kleine twee weken, waarna je bij ons weer Recaps mag verwachten.

Geschreven door: Dion Balfoort
Beeld: Fox

 


© Alles over Series

Lees ook