‘Westworld’ seizoen 2 poster voorspelt weinig goeds voor de mensheid

Westworld poster

Het duurt niet lang meer totdat het tweede seizoen van Westworld op HBO te zien is. Met nog maar een maandje te gaan, is er een nieuwe Westworld poster verschenen. Eentje die weinig bemoedigend is als het gaat om het lot van de mensen in de serie, maar des te boeiender voor de kijkers!

Als er weinig op een poster te zien is, vallen kleinere dingen je sneller op. Afgezien van de angstaanjagende vogel op de voorgrond en de bebloede hoed, is er bijvoorbeeld de rode hemel in de achtergrond. De rest van de lucht is nog grijs, dus betekend dat dat er onheil aan gaat komen of dat er na regen weer zonneschijn komt? Als we de tekst onder de vogel mogen geloven is er chaos op komt in Westworld en bloed kan maar één ding beteken: de mensen zijn de sigaar.In Westworld is het toneel een wild-westen themapark, waarin robots wonen. Alle diensten waar mensen voor betalen, worden door de robots uitgevoerd. Zowel seksuele fantasieën als moordnijgingen kunnen naar hartenlust uit worden geoefend op de robots; zij zijn immers kunstmatig en merken niet van hun dood. Of toch wel? Langzaam blijkt dat de robots verder vooruit zijn gegaan dan vooraf mogelijk werd gehouden, waardoor ze ook op een gegeven moment geen zin meer hebben om als vervangbaar lustobject te worden behandeld.

Het einde van het eerste seizoen van Westworld liet de deur naar een frisse wind volledig open staan. De poster die de komst van chaos in het themapark aankondigt, is voor fans van de eerste tien afleveringen dan ook een bevestiging dat de band tussen mensen en robots in het themapark flink op de schop zal gaan. Hoe dat precies uit zal pakken, is vanaf 22 april te zien.

Geschreven door: Richard Verweij
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook