‘The Handmaid’s Tale’ gaat in april 2018 verder

The Handmaid's Tale

Praise be! Er is bekend gemaakt dat het nieuwe seizoen van The Handmaid’s Tale in april terug zal keren. Dat deed de serie door middel van een teaser, die je hier kan bekijken.

De teaser zegt niet zoveel, we zien enkel het bekende gewaad (waarschijnlijk June/Offred) door een duistere omgeving lopen terwijl de muziek een onheilspellende sfeer aan het geheel geeft. Er is ook een synopsis vrijgegeven, maar deze bevat eveneens geen spoilers:

“De Emmy-winnende dramaserie keert terug met een tweede seizoen met als hoofdlijn de zwangerschap van Offred en haar voortdurende pogingen om haar toekomstige kind vrij te waren van de dystopische gruwelen van Gilead. “Gilead is within you” is een van de favoriete uitspraken van Aunt Lydia. In het tweede seizoen zullen Offred en al onze personages vechten of ten onder gaan aan deze duistere waarheid.”Een ding is zeker; het eerste seizoen Van The Handmaid’s Tale eindigde op een high en smaakte direct naar meer. Voor wie de serie nog niet heeft gezien: het eerste seizoen is sinds kort te zien op Videoland.

Deze dramaserie is gebaseerd op de bekroonde bestseller van Margaret Atwood. Het verhaal speelt zich af in het dystopische Gilead, een totalitaire samenleving die ooit deel uitmaakte van de Verenigde Staten. Gilead lijdt onder milieurampen en een kelderend geboortecijfer. Maar June is wel vruchtbaar en wordt daarom een handmaid gemaakt.


© Alles over Series

Lees ook