‘The Handmaid’s Tale’ nu te zien in Nederland

tweede seizoen van The Handmaid’s Tale

Blessed be the fruit! Vanaf vandaag is de hitserie The Handmaid’s Tale op Videoland te zien. Het eerste seizoen is namelijk vanaf vandaag te kijken op Videoland. Of het de moeite waard is? Nou en of!
The Handmaid’s Tale is zonder twijfel een van de beste series van het afgelopen jaar. Niet voor niets kreeg het Emmy’s voor beste dramaserie en het acteerwerk van de altijd geweldige Elisabeth Moss (die je onder meer kent uit Mad Men en Top of the Lake).

De serie speelt zich af in de nabije toekomst in Gilead (het voormalige Amerika) dat een totalitaire samenleving vormt waar vrouwen geen rechten meer hebben. June is een van de zeldzame nog vruchtbare vrouwen. Ze wordt tot seksuele dienstbaarheid gedwongen, in een laatste wanhopige poging om de wereld te voorzien van mensen. Ondertussen heeft ze echter maar een doel voor ogen; overleven en de dochter die van haar werd afgenomen weer terugvinden.

Dus wat maakt deze serie zo geweldig? Allereerst is het gebaseerd op rijk bronmateriaal, namelijk de roman van Margaret Atwood. En de makers hebben dit verhaal perfect weten te vertalen naar afleveringen waarvan elke je meer vertelt over het leven van June en de mensen om haar heen. Niet alleen begin je steeds beter te begrijpen hoe Gilead in elkaar steekt, je komt er ook achter met flashbacks wat June heeft meegemaakt en hoe haar leven er vroeger uitzag.Elisabeth Moss is geweldig als June en wordt ondersteund door een geweldige cast met onder meer Alexis Bledel en Ann Dowd. Daarnaast speelt het ook perfect in op de zeitgeist; de serie is niet alleen realistisch in de wijze waarop alles wordt neergezet, het zet je ook aan het denken. Wat zou jij immers doen als je op een dag niet meer kon pinnen? Waar ga je dan heen zonder geld? Want zo begon het ook voor June.

Maak wel genoeg tijd vrij om deze serie te kunnen bingen wanneer je The Handmaid’s Tale op Videoland gaat bekijken. Het is namelijk absoluut onmogelijk om maar een enkele aflevering per keer te kijken. Daarvoor eindigt elke aflevering te spannend en intrigerend. En gelukkig blijft het niet beperkt tot deze afleveringen. Er is namelijk op dit moment een tweede seizoen al in de maak!

Beeld: Videoland


© Alles over Series

Lees ook