‘The Night Manager’ in de running voor TV Choice Awards

The Night Manager

The Night Manager met Tom Hiddleston en Hugh Laurie is genomineerd voor de Britse TV Choice Awards. Dat komt niet als een verrassing want de serie deed het zowel in Engeland als de rest van de wereld ontzettend goed.
De serie werd genomineerd voor beste nieuwe dramaserie en Tom Hiddleston kreeg een nominatie voor beste acteur. De serie gaat over de Britse ex-soldaat Jonathan Pine wordt door Angela Burr, een medewerkster van de Britse inlichtingendienst, gerekruteerd om te infiltreren in de organisatie van wapenhandelaar Richard Roper. Gedreven door zijn plichtsbesef en wraakgevoelens doet Pine er alles aan om Roper ten val te brengen. Hiddleston speelt in de serie de rol van Jonathan Pine.

Hiddleston neemt het onder meer op tegen Peter Capaldi voor Doctor Who en Cillian Murphy voor zijn rol in Peaky Blinders. In de categorie nieuwe dramaserie neemt The Night Manager het op tegen Doctor Foster, War and Peace en Marcella.

Downton Abbey kreeg nominaties voor beste dramaserie en voor het acteerwerk van Jim Carter en Laura Carmichael. Zij werden genomineerd voor beste acteur en actrice. Doctor Foster’s Suranne Jones kreeg ook een nominatie voor beste actrice, evenals Helen McCrory voor Peaky Blinders en Sarah Lancashire voor Happy Valley.In de soapie categorien kregen EastEnders en Emmerdale elk vijf nominaties. Jo Brand zal de presentatie op zich nemen van de award ceremonie, dat op 5 september plaats zal vinden.


© Alles over Series

Lees ook