Alexis Bledel is terug in seizoen 2 van ‘The Handmaid’s Tale’

tweede seizoen van The Handmaid’s Tale

Praise be! De rebelse Ofglen, oftewel Emily, heeft haar autostunt overleefd. Maar niet te hard juichen: in het tweede seizoen van The Handmaid’s Tale lijkt ze zich te bevinden in de beruchte koloniën.

Inmiddels zijn we al bekend met de meest vrouwonvriendelijke plek op aarde: Gilead. Maar het kan nog erger. De vrouwen die zich niet houden aan de regels van het autoritaire, theocratische regime worden naar de koloniën gestuurd. Tijdens het eerste seizoen hing het als een dreigende wolk boven het hoofd van Offred (Elisabeth Moss), Ofglen (Alexis Bledel) en de andere vruchtbare vrouwen, maar nu krijgen we deze mensonterende plek te zien. De foto die door Hulu is vrijgegeven toont een dorre, radioactieve omgeving waar de ‘unhumans’ moeten werken tot ze er dood bij neervallen.

Ook de lezers van het boek van Margaret Atwood weten niet wat er deze keer gaat gebeuren. De koloniën worden in het boek beschreven, maar het verhaal speelt zich daar niet af. Het is de taak van producent Bruce Miller en de schrijvers van de show om het postnucleaire Amerika tot leven te brengen. Voor Emily ziet de toekomst er in ieder geval grimmig uit. Ze kijkt minder vastberaden dan voorheen.Hopelijk betekent dit wel dat we Alexis Bledel meer te zien krijgen. Haar acteerwerk in het eerste seizoen leverde haar een Emmy op voor beste gastactrice. Mogelijk wordt haar personage in het tweede seizoen nog belangrijker. In de nieuwste teaser wordt al gehint dat het personage van Elisabeth Moss opstandiger wordt. Gaat Emily dezelfde kant op, of wordt ze uiteindelijk een gebroken vrouw in de koloniën?

Geschreven door: Rosa Boland
Beeld: Hulu


© Alles over Series

Lees ook