De beste series van 2019

beste series van 2019

Het jaar is alweer voorbij en dat betekent dat we de balans opmaken. Hieronder vind je het Alles over Series lijstje met de beste series van 2019.

The Witcher
Netflix pakte dit jaar goed uit met allerlei series, maar The Witcher is toch hun meest ambitieuze project. Dit zou de opvolger moeten worden van Game of Thrones. En ook al was de release pas een paar weken geleden; deze behoort zonder twijfel tot de beste series van 2019.  Wie het eerste seizoen goed vond, kan de komende jaren blijven genieten want er is al een tweede en derde seizoen aangekondigd.The Mandalorian
De Baby Yoda show is voor veel mensen de reden om een abonnement te nemen op Disney+. Tot nu toe een groot succes maar Disney+ zal wel meer grote series als dit moeten maken om ervoor te zorgen dat mensen abonnee blijven.

Peaky Blinders
Het vijfde seizoen van Peaky Blinders was weer spetterend vol actie en spannende verhaallijnen. Aan het einde kan je niet wachten op het volgende seizoen om te weten hoe het verder gaat.

Chernobyl
Een van de grote verrassingen van het jaar vormde de miniserie Chernobyl. Als het niet allemaal op waarheid gebaseerd was, zou je zeggen dat het ongeloofwaardig was. De serie was enorm populair en wist ook de hoogste IMDB score te bemachtigen op serievlak. Of dat nou helemaal verdiend is… Het was een goede serie maar niet een van de beste aller tijden.

Stranger Things
Vooraf zou je misschien denken dat de koek nu toch op moet zijn rond Stranger Things, maar het derde seizoen liet zien dat de personages leuk genoeg zijn om nog veel vaker hetzelfde verhaal te vertellen. En het nieuwe seizoen introduceerde ook een paar nieuwe personages die het nog leuker maakten. Met name Erica steelde in dit seizoen de show. Ook hier smaakte het einde alleen maar naar meer.

Watchmen
De nieuwe grote HBO- serie stelde absoluut niet teleur. Het is geen gemakkelijke kost en begint meteen op schokkende wijze maar als je er eenmaal in zit, ben je geheid verslaafd.

When They See Us
Regisseur Ava DuVernay verfilmde het waargebeurde verhaal van de onterechte vervolging van vijf jongens voor een verkrachting in New York waar ze niks mee te maken hadden. Met name de acteerprestaties maken deze serie tot een must- see.

Fleabag
Het eerste seizoen van Fleabag was verfrissend en vol humor maar het tweede seizoen zorgde ervoor dat de serie zich echt op de kaart zette als een van de leukste series van het afgelopen jaar. Actrice Phoebe Waller-Bridges werd niet voor niets overladen met de belangrijkste televisieprijzen.

Mindhunter
Het eerste seizoen van Mindhunter was al goed, maar het tweede was nog veel beter. Op naar seizoen drie dat al in de maak is bij Netflix.

Unbelievable
Wat als je bent verkracht maar niemand je gelooft? In Unbelievable zien we een schrijnend waargebeurd verhaal waarin dit iemand overkwam. Vooral de mooie vrouwelijke rollen maken deze serie een must- see. Een spannende, relevante en realistische true crime-serie de je lang na het kijken bijblijft.

Russian Doll
Deze Netflix-comedy waarin de New Yorkse Nadia (Natasha Lyonne) keer op keer haar 36ste verjaardagsfeest moet herbeleven, is uiterst inventief, verrassend en zwaar verslavend. De korte afleveringen kijken makkelijk weg en als je de serie een keer gezien hebt, wil je hem eigenlijk nog een keer kijken. Dat zegt genoeg.

The Handmaid’s Tale
Het derde seizoen van deze serie is onverwacht schitterend in beeld gebracht en Elisabeth Moss is wederom geweldig als June. Op naar het vierde en laatste seizoen!


© Alles over Series

Lees ook