Krijgt ‘The West Wing’ dan eindelijk een reboot?

The West Wing reboot

Goed nieuws voor serieliefhebbers; er is namelijk sprake van een The West Wing reboot! De Oscarwinnende scenarioschrijver Aaron Sorkin blijkt namelijk wel te porren voor een reboot van de Amerikaanse hitserie. Voor de rol van president heeft hij al een specifieke acteur voor ogen: Sterling K. Brown.

In een interview met The Hollywood Reporter laat Sorkin weten wel eens na te denken over het opnieuw tot leven wekken van The West Wing. Daarbij zal geen sprake zijn van een Trump-achtige president in de serie. Die rol zou hij namelijk graag geven aan Sterling K. Brown, tegenwoordig erg bekend van de Amerikaanse televisieserie This is Us van zender NBC. Sorkin denkt daarbij over een cruciale situatie waarin de president (dan dus mogelijk gespeeld door Brown) overlegt met oud-president Jed Bartlet, die dan allang met pensioen is.

Hoewel de serie al in 2006 voor het laatst op de Amerikaanse televisie te zien was vinden velen het nog steeds een van de beste series aller tijden. De serie speelt zich af in het Witte Huis, waar de fictieve president Josiah ‘Jed’ Bartlet (Martin Sheen) aan de macht is. Ook de personeelsleden die werkzaam zijn in de West Wing worden op de voet gevolgd met alle drama van dien. De serie was dan ook een groot succes. Een prijzenlijstje om je een kleine indicatie te geven: The West Wing won in totaal 86 televisieprijzen, waarvan 26 Emmy’s, twee Golden Globes en vier Satellite Awards.Of de reboot er ook daadwerkelijk gaat komen blijft natuurlijk nog even afwachten. Naast dat Aaron Sorkin zijn handen vol heeft aan andere projecten is ook Sterling K. Brown druk in de weer met de goedlopende televisieserie This Is Us. Met zijn rol als Randall Pearson viel hij onlangs nog in de prijzen bij de Emmy’s, dus aan acteertalent geen gebrek. Brown is in ieder geval al erg enthousiast over de rol van president: in een tweet laat hij aan Aaron Sorkin weten dat hij vereerd zou zijn als de plannen serieus zijn. Eén ding is zeker, als deze reboot er echt van komt, kijken wij 100% zeker!

Geschreven door: Britte van Erven
Beeld: Fox


© Alles over Series

Lees ook