Baby Yoda de grote ster van ‘The Mandalorian’

beste series van 2019

Star Wars– serie The Mandalorian is nog maar net van start gegaan, maar is nu al een groot succes te noemen. En de grootste ster van de serie is natuurlijk Baby Yoda. Dit personage is in rap tempo uitgegroeid tot het favoriete fenomeen van het internet.

Dat werd nog eens versterkt met aflevering 4 van The Mandalorian, die sinds vorige week beschikbaar is op Disney+. Er waren meerdere aandoenlijke scènes met Baby Yoda, waaronder een waarin hij een kopje ‘bone broth’ drinkt terwijl Mando en Cara Dune vechten tegen elkaar.Op Twitter zijn ze vervolgens losgegaan met nieuwe memes over de soep en staar scène. Het wordt nu al de vervanger genoemd voor de meme van Kermit die thee drinkt.

Uiteraard is er ook gedacht aan merchandise van dit schattige personage zodat mensen massaal een Baby Yoda cadeau kunnen geven met de feestdagen. Volgens een bericht van CNBC komen er deze week nog shirts, knuffels en speelgoed op de markt. Maar waar ze in Nederland verkrijgbaar zullen zijn, is nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk zal het in ieder geval via Amazon verkrijgbaar zijn.

Ook is bekend waarom er nu nog geen Baby Yoda knuffels in de winkel liggen. De ontwikkelaars van de serie Jon Favreau en Dave Filoni wilden dat het personage een geheim bleef. Om hiervoor te zorgen, konden ze dus nog geen merchandise laten maken.

Baby Yoda is trouwens waarschijnlijk niet de baby versie van de Yoda die we kennen uit de Star Wars- films. Dat zou namelijk niet aansluiten op de tijdlijn. Yoda kwam namelijk al voor in Return of the Jedi, een film die zich 5 jaar voor de gebeurtenissen in The Mandalorian afspeelt. Dat zou dus niet op elkaar aansluiten.

Beeld: Disney+


© Alles over Series

Lees ook