Alles over de Netflix- serie The Witcher

serie The Witcher

Wie kan er nog meer niet wachten om de prachtige Henry Cavill te zien schitteren in zijn rol als Geralt van Rivia? Na een populair eerste seizoen komt er dit jaar een tweede seizoen van Netflix- serie The Witcher. Lees alles over de serie om helemaal up to date te zijn voor wanneer het seizoen uitkomt.

Waar gaat de serie over?
The Witcher is gebaseerd op de boekenserie van Andrzej Sapkowski. De serie volgt het verhaal van Geralt van Rivia (Henry Cavill), een witcher oftewel monsterjager. Hij trekt in zijn eentje door het Continent en is in te huren om doodenge monsters te vermoorden. Tijdens zijn rondreis komt hij tovenares Yennefer van Vengerberg (Anya Chalotra) en prinses Cirilla ‘Ciri’ van Cintra (Freya Allan) tegen. Yennefer heeft haar vruchtbaarheid opgegeven voor schoonheid, maar heeft daar inmiddels spijt van. Ze is driftig op zoek naar een manier om toch een kind te kunnen krijgen. Cirilla komt er achter dat ze magische krachten heeft. Zij en Geralt zijn bestemd om elkaar te ontmoeten, omdat Geralt ooit om de Wet der Verrassing heeft gevraagd als beloning voor het redden van het leven van haar vader. Niemand wist op dat moment dat Ciri’s moeder zwanger was, waardoor haar kind volgens deze wet Geralts beloning is.Wie spelen erin?
Henry Cavill is de hoofdrolspeler in de serie en is ook de grootste naam in de cast. Henry is bekend van films als Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice, Justice League en Mission: Impossible – Fallout. Aan zijn zijde spelen Anya Chalotra en Freya Allen. Anya ken je misschien als je de Britse serie Wanderlust of The ABC Murders gezien hebt. Freya heeft in The War of the Worlds en Into the Badlands gespeeld.

Wat weten we over seizoen 2?
Er zijn veel tegenslagen geweest tijdens de opnames van het tweede seizoen. Eerst heeft het coronavirus de opnamen vertraagd en toen heeft Henry Cavill een blessure opgelopen eind 2020. Inmiddels zijn ze weer bezig met filmen, maar het heeft gezorgd voor vertraging van de uitkomst van de eerste aflevering. Waar het er eerst op leek dat het seizoen in augustus 2021 in première zou gaan, zal dat nu een stuk later zijn. Wanneer precies is nog niet duidelijk.

De officiële samenvatting van het tweede seizoen is bekend: “Ervan overtuigd dat Yennefers leven verloren was gegaan tijdens de Slag om Sodden, brengt Geralt of Rivia prinses Cirilla naar de veiligste plek die hij kent, zijn ouderlijk huis van Kaer Morhen. Terwijl de koningen, elven, mensen en demonen van het continent streven naar macht buiten zijn muren, moet Geralt het meisje beschermen tegen iets veel gevaarlijkers: de mysterieuze kracht die ze van binnen bezit.”
Het ziet er naar uit dat we meer over Cirilla gaan leren, spannend!

Waar is de serie te zien?
De serie is gemaakt door Netflix en is daar dus ook te zien. Hier kan je dus nu het eerste seizoen kijken en hopelijk laat seizoen 2 dan niet al te lang meer op zich wachten…

Geschreven door: Daniela van der Lubbe
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook