Netflix- serie ‘Mindhunter’ terug in 2018

Netflix-serie Mindhunter

Goed nieuws voor de amateur- profilers onder ons. Een tweede seizoen van de Netflix- serie Mindhunter is officieel aangekondigd. Dat weten we dankzij de teaser die afgelopen donderdag op Twitter verscheen. David Fincher, de man die ook al betrokken was bij de hitserie House of Cards en films als Fight Club en Se7en, scoort met zijn tweede serie ook enorm en dus genoeg reden voor een tweede seizoen.

Aan de vele positieve reacties en recensies was de afgelopen tijd al te merken dat Mindhunter een echte hit aan het worden was. Die bevestiging kwam er nog eens extra op donderdag. Binnen een kleine twee maanden dat de serie uit is, heeft het productieteam een nieuw seizoen mogen aankondigen.

In het jaren ’70-politiedrama worden de twee FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench gevolgd. Deze Holden Ford(Jonathan Groff) is een pas afgestuurde rechercheur. Na een mislukte onderhandeling met een gijzelaar wordt deze jonge rechercheur uit het veld gehaald. Op toevalliger wijze lopen hij en Bill Tench (Holt McCallany) elkaar tegen het lijf. Deze Bill is al een echte rot in het vak en geeft les aan lokale agenten over de werkwijze van de FBI.Mindhunter

De twee ontdekken een gedeelde interesse te hebben en dat resulteert in gevangenisbezoeken bij veroordeelde seriemoordenaars. Door hen te ondervragen proberen ze de gedachtegang van seriemoordenaars te doorgronden om moorden op te lossen en te voorkomen. In de serie komen ze verschillende goed-gespeelde veroordeelde moordenaars tegen. Naarmate de twee meer respect krijgen en genoeg budget hebben, kunnen ze de criminoloog Wendy Carr aan het team toevoegen.

De serie is slechts een verhaal gebaseerd op een boek. Maar in het verhaal komen verschillende psychopaten aan bod die echt hebben bestaan en goed nagespeeld zijn. David Fincher liet aan het Amerikaanse platform Billboard al weten dat het nieuwe seizoen zich zal gaan richten op de Atlanta Child Murders die plaats hebben gevonden tussen 1979 en 1981.

De precieze datum dat Netflix- serie Mindhunter is nog niet bekend, maar omdat het eentje van de streamingdienst zelf is, kunnen we het in ieder geval straks gaan bingen.

Geschreven door: Dion Balfoort
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook