Monte-Carlo Television Festival: Persconferentie ‘This is Us’

Een van de leukste en mooiste nieuwe series van het afgelopen jaar, is zonder twijfel This is Us. Deze serie weet je elke aflevering weer aan het huilen te brengen door de mooie acteerprestaties en bijzondere (en vaak herkenbare) verhaallijnen. Bij het Festival de Télévision de Monte-Carlo was er bijzondere aandacht voor deze serie met onder meer een persconferentie waarbij acteur Justin Hartley aanwezig was.

This is Us gaat over een drieling bestaande uit dertigers Kate (Chrissy Metz), Kevin (Justin Hartley) en Randall (Sterling K. Brown). Zij worstelen ieder met hun eigen problemen binnen hun eigen leven en met dingen uit het verleden. Kate vecht al van kinds af aan tegen overgewicht probeert zich te manoeuvreren in een wereld waarin een klein maatje de norm lijkt te zijn.

Kevin is een redelijk succesvolle acteur, die in de eerste aflevering besluit het roer om te gooien en zijn rol in een serie op te zeggen. Hij wil zijn geluk op het toneel beproeven maar wordt daar niet echt met open armen ontvangen. Hij is al eeuwen vrijgezel maar lijkt nu klaar te zijn om een levenspartner te vinden.Randall werd geadopteerd groeide op zonder zijn biologische vader en heeft de behoefte te weten te komen wie hij is en gaat naar hem op zoek. Hij komt zijn biologische vader op het spoor en hij wil deze graag leren kennen. Maar het oprakelen van het verleden is niet zonder gevolgen.

“Kevin is iemand die van een afstandje alles voor elkaar lijkt te hebben,” zei acteur Justin Hartley bij de persconferentie van het Festival de Télévision de Monte-Carlo. “Hij heeft de goede baan, het geld, de roem, het huis en alles. Maar als je langzaam meer over hem te weten komt, kom je erachter dat hij veel complexer is en eenzamer dan je zou denken. Hij probeert leegtes te vullen met dingen die het nooit gaan vullen. En halverwege het seizoen kom je erachter dat hij wel degelijk een grote liefde had en bang was om toe te geven dat dit de liefde van zijn leven was. En eindelijk heeft hij de moed om aan haar dit toe te geven en dat zij zijn grote liefde is. En daarom ben ik zo gek op het personage van Kevin omdat hij uiteindelijk het tegenovergestelde blijkt te zijn van wat je aan het begin zou verwachten. Hij is al verliefd op deze vrouw sinds hij een kind was!”

This is Us is een van de grote successen en Hartley wist zich het moment te herinneren waarop hij voor het eerst het script las. “Ik legde het neer, en ik voelde echt de grootste verbondenheid die ik ooit heb gevoeld met een script en een personage. Maar niet alleen dat van Kevin ook met alle andere personages die erin voorkwamen.”

This is Us is in Nederland te zien op Fox. De 58e editie van het Festival de Télévision de Monte-Carlo loopt van 16 tot en met 20 juni 2017.


© Alles over Series

Lees ook