Trailer Netflix- serie ‘Wormwood’

Wormwood, geregisseerd door de baanbrekende filmmaker Errol Morris, is een zesdelige serie over de tekortkomingen van kennis uit het verleden en over hoe ver we bereid zijn te gaan in onze zoektocht naar de waarheid. Een verhaal vol opzienbarende twists over de zestigjarige zoektocht van een man naar de mysterieuze omstandigheden rondom de dood van zijn vader. Wormwood belicht deze moordzaak van verschillende kanten en onthult hiermee de donkerste geheimen van de Verenigde Staten. De cast bestaat onder meer uit Peter Sarsgaard en Molly Parker.

Bijzonder aan deze serie is, dat er twee genres worden gecombineerd, namelijk documentaire en fictie. In Wormwood brengt Errol Morris non-fictie nog een stap verder door op meesterlijke wijze narratieve scènes te verweven met archiefmateriaal en interviews. De achtergrond scènes zijn niet per se een nabootsing van historische gebeurtenissen, als meer uitzonderlijk artistieke scènes die het levensverhaal van de vader van Eric Olson uiteenzetten. De familie zei dat hij vermoord werd, volgens de officiële berichten was het zelfmoord. Het wordt hiermee dus ook een spannende ontrafeling in een zoektocht naar de waarheid.

Met de bovenstaande Wormwood trailer kan je alvast een voorproefje krijgen. Wormwood is sinds 15 december in zijn geheel te zien op Netflix.
© Alles over Series

Lees ook