‘Lord of the Rings’ serie krijgt budget van 500 miljoen dollar

Lord of the Rings serie

Amazon kwam al met een flinke zak geld aanzetten om de rechten voor een The Lord of the Rings serie te kopen, de geschatte kosten voor de eerste twee seizoenen zijn nu ook binnen. In documenten die Reuters onder ogen heeft gekregen, staat dat seizoen één en twee bij elkaar een slordige vijfhonderd miljoen dollar gaan kosten.

In de strijd om de rechten voor een TV serie over de boeken van Tolkien, werden HBO en Netflix door Amazon afgetroefd. Eind vorig jaar werden de rechten voor 215 miljoen euro gekocht, waardoor Amazon eindelijk aan de slag kon met het plannen van de serie. Met het half miljard aan geschatte kosten erbij, zullen de nog te maken afleveringen flink wat nieuwe abonnees binnen moeten halen om de kosten te dekken.

Kijkend naar de geldbedragen die de Lord of the Rings films binnenhaalden, is de investering nog niet eens zo gek. De kosten van de originele trilogie kwamen nog net onder de driehonderd miljoen dollar uit en leverde totaal enkele miljarden op. Het succes van The Hobbit– films zorgde dat de opbrengst van die films daar nog overheen ging.Behalve het kostenplaatje van The Lord of the Rings serie, is ook al bekend dat de verhaallijn zich zal afspelen voorafgaand aan de eerste The Lord of the Rings– film. Aangezien ook The Hobbit trilogie de kijker meenam naar de gebeurtenissen voorafgaand aan The Fellowship of the Ring, is het best mogelijk dat er personages en andere bekendheden uit de films langs zullen komen. Zo gaf Ian McKellen (die in de films de rol van Gandalf vertolkt) aan best weer in de schoenen van de oude tovenaar te willen stappen.

Wanneer we weer in de fantasiewereld van Tolkien mogen duiken, is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat de serie enkel te zien zal zijn via Amazons eigen streamplatform Amazon Prime.

Geschreven door: Richard Verweij
Beeld: The Lord of the Rings


© Alles over Series

Lees ook