Recap ‘Flikken Maastricht’ Aflevering 3 seizoen 12

aflevering Flikken Maastricht

Het was vrijdag weer tijd voor een nieuwe aflevering Flikken Maastricht. Wolfs en Eva zijn weer herenigd en de drugszaak is opgelost, daarom was ik extra nieuwsgierig wat er dit keer zou gaan gebeuren. Benieuwd naar de spanning en sensatie van de derde aflevering van Flikken Maastricht? Lees dan verder!

De introductie van de nieuwe aflevering boeit de kijker meteen. Een Bulgaars meisje moet bijna bevallen en wordt geholpen door een Nederlandse verloskundige. Het Bulgaarse meisje lijkt ontvoerd te zijn. Dit belooft heftig te worden.

Tot mijn grote vreugde gaat Wolfs weer aan het werk als rechercheur in Maastricht. Hij mag zich meteen gaan verdiepen in een heftige moordzaak. Er wordt een Bulgaars Roma-meisje dood aangetroffen. Het is een andere Bulgaarse vrouw dan in de introductie. Het lijk van de vrouw is nogal misselijk makend. Ze blijkt net voor haar dood bevallen te zijn van een kind. In een volgende scène ontmoeten Eva en Wolfs een Bulgaarse rechercheur van Europol die hen te hulp schiet in de moordzaak. De twee vertrouwen haar echter voor geen meter. En als kijker ben ik het daar zeker mee eens. Dat het een aparte vrouw is, wordt nogmaals bevestigd wanneer blijkt dat ze voor de vondst van het lijk al in Nederland was. De volgende ochtend wordt er een dode vrouw aangetroffen voor het huis van een verloskundige. Ik kon meteen raden wie het was: de Bulgaarse rechercheur. De verloskundige, Wies ten Rouwelaar, hadden we al eerder gezien in de intro van de aflevering. De verloskundige heeft dus wel degelijk een connectie met de Bulgaarse meisjes. Hoewel ik als kijker wel wat vermoedens heb, is het allemaal nog zeer onduidelijk wat er precies gaande is.Wolfs en Eva confronteren de verloskundige met het dode Bulgaarse meisje. Het meisje blijkt haar telefoon te hebben gebruikt, voordat ze werd vermoord. Wies ontkent alles, maar je ziet enige vorm van onzekerheid in haar lichaamshouding. Uit onderzoek blijkt ook dat de verloskundige heeft gebeld met de Bulgaarse rechercheur, voordat ze werd vermoord. Ze wordt gearresteerd.

http://www.allesoverseries.nl/2018/03/12/recap-flikken-maastricht-aflevering-2-seizoen-12/

Eva en Wolfs concluderen dat het gaat om babyhandel. De partner van Wies heeft namelijk een adoptiebureau. Samen met andere daders ontvoeren ze hoog zwangere vrouwen om hun baby’s voor adoptie te kunnen gebruiken. Met het verkoop van baby’s verdienen ze bakken met geld. Om nog meer te weten te komen, ondervragen ze de gearresteerde verloskundige. Kijkers hebben lang moeten wachten, maar eindelijk laat Wies meer los over de daders.

Wies en haar partner zijn bedreigd om mee te werken aan de babyhandel, maar zijn hier vervolgens in mee gegaan en hebben meer dan twee ton weten te verdienen. “Het zijn vier mensen, drie Bulgaren en een Nederlander”, aldus Wies. “Waar zijn ze?”, schreeuwt Eva. De verloskundige geeft toe waar de daders zich bevinden. Eva en Wolfs gaan direct naar de plek toe. De zoektocht op de locatie levert helaas niks op, maar ze vinden wel bloed. Ze bellen naar ziekenhuizen in de hoop daar een bevallende Bulgaar en de dader te vinden. Eva en Wolfs slagen erin om een dader voor het ziekenhuis op te pakken. Wolfs slaat hem helemaal in elkaar. Gek dat hij zo agressief doet, want voor de dood van zijn dochter deed hij dit nooit. “Zoek hulp Wolfs, zoek hulp”, aldus Eva.

Benieuwd hoe het verder zal gaan met de zoektocht naar de moordenaar van de dochter van Wolfs? En nieuwsgierig naar de nieuwe delicten? Kijk dan aanstaande vrijdag om 20.35 de volgende aflevering op NPO of lees de Recap!

Geschreven door: Judith Visser
Beeld: AVROTROS William Rutten 


© Alles over Series

Lees ook