Recap ‘Flikken Maastricht’ aflevering 2 seizoen 12

deze week in Flikken Maastricht

Het was afgelopen vrijdag weer tijd voor een nieuwe aflevering van Flikken Maastricht. In de vorige aflevering kwamen Wolfs en Eva elkaar na een lange periode weer tegen. Allebei leefden ze hun eigen leven. Maar hier kwam een einde aan. De tweede aflevering bevat lekker veel spanning en sensatie! Lees hier wat er deze week in Flikken Maastricht gebeurde.

De agressiefste crimineel van Amsterdam is een drugsoorlog begonnen met Cor Akersloot. Geen tijd om stil te zitten voor Eva! Eva en haar nieuwe partner, Peter Mooy, zijn in Amsterdam om verder te komen in de drugszaak. Ze gaan langs een Amsterdamse collega, Rudy, die hen verder kan helpen. Terwijl Eva en Peter hem bezoeken is hij bezig met een andere zaak. De zaak waarmee Rudy bezig is blijkt de zelfmoord te zijn van Bea Middelkoop. Eva’s hart begint sneller te kloppen wanneer ze oog in oog komt met de dode vrouw. Even vergeet ze waarvoor ze naar Amsterdam is gekomen. De zelfmoord van Bea krijgt meteen haar aandacht. Ze vertelt het hele verhaal aan haar collega’s.Terwijl ze in Amsterdam actief bezig zijn met de zaken, zitten ze ook in Maastricht niet stil. Na een achtervolging pakken Marion Dreesen en Romeo Sanders twee mannen op die in het bezit zijn van Kalasjnikovs. Het blijken mannen te zijn van drugsbaas Cor Akersloot. “Ze hebben Willem Akersloot”, vertelt een van de mannen. “De Amsterdammers.” Op het politiebureau in Amsterdam komen Eva en haar collega’s erachter wie de man is met de tatoeages op zijn vingers. Ze hebben te maken met Sjon Dodeman, bijnaam de moordgozer, een zware crimineel. “Foute boel”, aldus politieman Rudy. Dat wisten wij als kijkers natuurlijk al!

Eva en Peter overnachten in Amsterdam vanwege de drugszaak. Samen drinken ze iets bij een café. Mooy wil er een ‘gezellig’ avondje van maken, maar Eva ziet dit helemaal niet zitten. Plotseling probeert Mooy haar te zoenen. Een totaal onverwachte actie. Het blijkt maar weer wat voor een eigenaardige man het is. Ze chanteert hem met de camerabeelden en verzoekt hem terug te gaan naar Maastricht. Door deze slimme zet weet Eva haar vervelende collega kwijt te raken. En stiekem zijn wij, kijkers, ook blij dat we van dit personage af zijn.

Eva is nieuwsgierig naar het leven van Wolfs. Ze bezoek zijn psycholoog, die laat weten dat hij in Amsterdam-Noord te vinden is. Via slim speurwerk van Eva komt ze terecht in het café waar Wolfs zich dagelijks bevindt. Het meisje achter de bar, Merel, doet alsof ze hem niet kent. Direct na het bezoek van Eva gaat Merel langs Wolfs om te vertellen dat de politie naar hem op zoek is. Eva is haar achterna gegaan en komt op deze manier bij Wolfs terecht. Voor het eerst in lange tijd spreken ze elkaar weer. Het voelt weer helemaal van ouds om ze bij elkaar te zien. “Elke ochtend als ik naar beneden kom, dan hoop ik dat jij er bent”, vertelt Eva aan Wolfs. Wolfs blijft stil….

Flikken Maastricht

Tijdens een overleg op het politiebureau duiken ze verder in het leven van Sjon. De politie heeft het vermoeden dat Sjon zijn territorium wil uitbreiden naar Maastricht. Tot grote verbazing ziet Eva op camerabeelden Wolfs de woonboot van Sjon binnen lopen. Nog meer vraagtekens komen bij haar op.

In Maastricht is Cor Akersloot mee gegaan naar het politiebureau. Alles om zijn zoon te redden van de drugsoorlog. “Wie valt u aan? Wie heeft uw neef beschoten? Wie wilt u positie overnemen?”, aldus Frieda Mechels. “Denk mee en voorkom slachtoffers.”

Eva komt verhaal halen bij Wolfs over zijn bezoek bij Sjon Dodeman. Samen komen ze tot de conclusie dat Wolfs als infiltrant moet spelen bij de Amsterdamse crimineel. Dit doen ze om hem te pakken te krijgen. Slimme zet als je het mij vraagt. “Ik wil niet dat iemand er van weet, alleen jij en ik”, geeft Wolfs op serieuze wijze aan. Uiteindelijk mag ook Rudy weten over de infiltratie van Wolfs. Het is een plezier om te zien dat Wolfs en Eva herenigd zijn. En het bewijst maar weer dat ze als duo nog sterker zijn.

Wolfs wordt onderdeel van de organisatie van Sjon en samen met de crimineel begint hij aan zijn eerste job. Het duurt niet lang of ze worden beschoten vanaf een auto. Wolfs gaat erachter aan en belt ondertussen met Eva. Ze houden regelmatig contact. Als Eva in de avond langs Wolfs komt om zijn verhaal te horen, bespioneert iemand vanuit een auto de twee. Wolfs moet op gesprek komen bij Sjon. Zijn mobiel wordt afgepakt, maar hij weet nog net op tijd te laten weten aan Eva dat er waarschijnlijk iets mis is. Eva krijgt door dat Willem Akersloot zich in de woonboot bevindt. “We moeten nu een inval doen op de boot van Dodeman”, vertelt Eva aan Rudy. In alle haast vertelt Eva, tegen de andere politieman, Rienk, over de infiltrant.

Terwijl een groep politiemannen samen met Eva een inval doet in de woonboot, wordt Wolfs naar Sjon gebracht voor een gesprek. Hij treft Willem Akersloot aan en wordt gedwongen hem af te maken. Wolfs blijft ondanks de heftige setting behoorlijk kalm. Plots loopt de andere politieman, Rienk, binnen. Hij blijkt samen te werken met Sjon en vertelt hem dat Wolfs een infiltrant is. Een nogal onverwachte wending van het verhaal.

Het is nu Wolfs tegen de rest. De spanning neemt toe. Al snel zijn de kogels van zijn pistool op, maar het doet hem weinig. “Ik wil naar mijn kind”, vertelt Wolfs tegen Sjon. Als Sjon zijn pistool tegen het voorhoofd van Wolfs houdt, komen alle politiemannen van Eva binnen stormen. Net op het juiste moment. Eva heeft zo gehandeld dat Wolfs wordt gered.

televisieserie Flikken Maastricht

Terug op het politiebureau in Amsterdam vraagt Eva aan Wolfs om mee terug te gaan naar Maastricht, maar tot grote teleurstelling van Eva wijst hij dit aanbod af. Niet alleen een grote teleurstelling voor Eva, maar ook voor de kijkers. De enerverende aflevering eindigt in het huis van Eva. Wolfs staat ineens in haar woonkamer. Het is de oude Wolfs zonder baard. “Ik hoorde dat hier een kamer vrij was.” Dat belooft weer wat voor volgende week!

Het goede verhaal en de mix van spanning en sensatie is de reden dat ik Flikken Maastricht kijk. En dat is ook deze aflevering weer absoluut aanwezig.

Geschreven door: Judith Visser
Beeld: AVRO TROS


© Alles over Series

Lees ook