Interview met DC’s Legends of Tomorrow- acteur Neal McDonough

DC's Legends of Tomorrow

Neal McDonough speelt sinds seizoen 2 de rol van Damien Darhk in DC’s Legends of Tomorrow. Wij spraken de acteur tijdens het Monte Carlo TV Festival.

Welke invloed hebben je ouders gehad op het werk dat je doet?
“Een enorme invloed. Ik heb de drive van mijn vader en het artistieke van mijn moeder. En die drive is me goed van pas gekomen als acteur. Ik denk dat ik zoveel verschillende rollen heb gespeeld omdat ik serieus ben en niet houd van dollen. Als ik op de set kom, ben ik er niet om vrienden te maken. Ik ben er om te werken. En ik wil iedereen helpen die er is om ook meer uit zichzelf te halen.”Hoe uit zich dat op de set?
“Als ik niet in een scène speel, ga ik nooit naar mijn trailer. Ik blijf op de set. Ik doe alsof ik mijn tekst aan het leren ben. Maar ik let op wat er gebeurd en gaande is. En als ze me nodig hebben dan ben ik er. Ik wil graag die persoon zijn. En altijd voorbereid zijn. Mijn vader zei altijd: geef voor 1 dollar aan werk, twee dollar aan inzet. En dat is hoe ik mijn leven leef. Daarom heb ik denk ik vijf kinderen en een fantastische vrouw. Ik geef altijd alles voor mezelf.”

Wat is het belangrijkste in je leven?
“Mijn relatie met God. Ik houd van mijn werk. Ik vind het geweldig om bijvoorbeeld nu in Monte Carlo te zijn met mijn vrouw en zo een mooie carriere te hebben en oude vrienden te zien en samen te vieren. Maar het komt op de derde plaats. Op de eerste plaats staat God en daarna de relatie met familie. Het is ‘God and family first’. Dat uit zich in dingen die ik probeer te doen om het beste uit mezelf te halen. Zo drink ik geen alcohol meer. Niet omdat ik veel dronk maar als ik een paar glaasjes op had, dan was ik de volgende dag niet op mijn A-game. Dus kapte ik ermee.”

Krijg je bij DC’s Legends of Tomorrow veel input in je personage?
“Absoluut! Ik zou eigenlijk maar een paar afleveringen meespelen maar het ging zo goed. Dus boden ze me aan om het hele seizoen mee te doen. En ik mocht meepraten over waar mijn personage heen zou gaan. Dat namen ze mee. Dat zag ik ook in de scripts die ik kreeg. Ik vind het geweldig om daarin bij te mogen dragen. Ik mag ook er een beetje mee spelen hoe mijn personage reageert op situaties.”

Je hebt goede en slechte personages gespeeld. Waar gaat je voorkeur naar uit?
“Ik zoek gewoon naar interessante personages die goed geschreven zijn. Damien is een heel ander soort personage dan alles wat ik eerder speelde. Maar juist alle verschillende werelden waar ik me tussen mag begeven als acteur, maken het zo een interessant vak.”


© Alles over Series

Lees ook