• Met: Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes
  • IMDB Rating: 8.1
  • Alles over Series cijfer: 8.1

  • Hoe is The Flash geworden zoals hij is? Daar zit een hele geschiedenis aan vast! Als kind is Barry Allen getuige van hoe zijn moeder wordt vermoord, en zijn vader hier onterecht de schuld van krijgt. Barry zelf houdt vol dat de misdaad gepleegd is door een bovennatuurlijk iets of iemand, maar niemand gelooft hem. Barry werd opgevoed door Detective Joe West (Jesse L. Martin), de vader van Barry’s beste vriend, Iris (Candice Patton).

    Barry is uitgegroeid tot een briljante, gedreven en brutale detective. Zijn vastberadenheid om de waarheid achter zijn moeders vreemde dood maakt dat hij alles dat niet makkelijk te verklaren is, wil uitzoeken. Barry’s nieuwste obsessie ligt in een geavanceerde deeltjesversneller. Deze is gemaakt door de visionaire wetenschapper Harrison Wells (Tom Cavanagh) en zijn S.T.A.R. Labs team, die claimen dat de uitvinding onvoorstelbare vooruitgang in energie en medicijnen kan verzorgen. Wanneer deze deeltjesversneller ontploft en hierbij een onweersbui teweegbrengt, wordt Barry tegelijktijdig getroffen door een bliksem en blootgesteld aan chemicaliën in het lab. Hij raakt in een coma. Wells vangt Barry op in S.T.A.R. Labs. Daar wordt Barry door Wells, Caitlin Snow en Cisco Ramon verzorgd tot hij 9 maanden later ontwaakt uit zijn coma. Bij het ontwaken blijkt het ongeval hem superkrachten te hebben gegeven. Hij heeft nu een bovenmenselijke snelheid.

    In eerste instantie is hij blij met zijn krachten. Maar dan Barry komt erachter dat hij niet het enige meta-mens is. En niet iedereen gebruikt zijn krachten voor het goede. Barry krijgt een nieuw levensdoel – zijn snelheidskracht gebruiken om onschuldige mensen te beschermen. Barry is nu namelijk… The Flash!    De serie heeft nauwe banden met zijn zusterserie Arrow. Behalve Barry’s aanvankelijke gastoptreden in seizoen 2 van Arrow, spelen hij en zijn team ook mee in seizoen 3 in de aflevering “The Brave and the Bold”. Andersom hebben personages uit Arrow een aantal maal een gastoptreden in afleveringen van The Flash. Zo heeft Oliver Queen een cameo in de pilotaflevering, is Felicity Smoak van de partij in “Going Rogue”, speelt heel Team Arrow mee in “Flash vs. Arrow”, en doet Ray Palmer/The Atom mee in “All Star Team Up”.

Beelden


 
 

 

Lees ook