Blu-ray recensie: Supergirl seizoen 5

Supergirl seizoen 5

Met Supergirl kreeg de Arrowverse hun eerste vrouwelijke superheld. Inmiddels is seizoen 5 op Blu-ray verschenen dus tijd voor Alles over Series om deze onder de loep te nemen!

Om nog even terug te gaan naar de vorige seizoenen: Supergirl gaat over Kara, de nicht van Superman. Toen Kara nog jong was, was haar planeet Krypton stervende. Daarom werd zij naar Aarde gestuurd om haar neef te redden. Maar haar capsule raakte van de koers en toen ze op de Aarde kwam was haar neef al Superman geworden. Zij besloot haar krachten te verbergen. Maar je bent een superheld of je bent het niet. Na een ongeluk moet zij haar ware zelf aan de wereld wel tonen. Hierna leidt zij een dubbelleven. Voor de meeste mensen is Kara slechts een assistent bij CATCO Worldwide Media. Maar in het geheim werkt ze met haar stiefzus voor het DEO om National City te beschermen tegen buitenaards leven en iedereen die kwade bedoelingen heeft.Supergirl seizoen 5

In het vijfde seizoen van deze spannende serie krijgt CatCo Worldwide Media een nieuwe eigenaar plus een nieuwe sterverslaggever. Supergirl ontdekt de waarheid over Lena Luthor maar zij is niet de enige die ergens achter komt. Ook Lena komt in de eerste aflevering een geheim te weten over Kara. Dat leidt tot een showdown tussen de twee. In National City raakt iedereen verslaafd aan een virtual reality ontwikkeld door CatCo. Kara wil mensen op de hoogte brengen van het gevaar hiervan. Maar er komt nog veel meer op haar bord. Zo komt ze in de clinch met de superschurk Breathtaker, de Martian Malefic J’Onzz en de organisatie Leviathan. En om het af te maken komt ook Lex Luthor weer op de proppen.

Het vijfde seizoen zit weer boordevol spannende verhaallijnen. Hierdoor is het soms wel verwarrend. Er is zoveel gaande dat het een beetje van de hak op de tak springt. Seizoen 5 beloofde de focus te leggen op de vriendschap van Kara en Lena, vooral nadat Lena de waarheid over Kara’s identiteit ontdekte en slecht reageerde. De schrijvers van de show noemden het seizoen zelfs een ‘gevecht om Lena’s ziel’, maar dit komt niet helemaal tot uiting. Er zitten een aantal prachtige emotionele momenten tussen deze personages in de serie, maar er had meer in gezeten. Het lijkt alsof er zoveel in dit seizoen werd gepropt dat die focus verloren ging.

Supergirl season 5

Supergirl seizoen 5 introduceerde een aantal nieuwe personages die een echte aanvulling waren in de vorm van Andrea Rojas (Julie Gonzalo) en William Day (Staz Nair). Andrea’s achtergrondverhaal en connectie met Leviathan was interessant en hopelijk krijgt ze een prominente rol in het volgende seizoen. Omdat William een journalist is, kregen we door zijn rol meer van Kara te zien en iets minder Supergirl. Ook dit was een pluspunt van dit seizoen al voelde de romantische verhaallijn een beetje geforceerd. Dat was ook al zo met andere love interests van Kara. Tot nu toe voegden die niet echt iets toe aan de serie en William is ook zonder dat aspect leuk om te volgen in de serie.  Ook zou het mooi zijn als Kelly en Nia volgend seizoen meer aan bod komen. In seizoen 5 van Supergirl zijn ze wat naar de achtergrond geschoven, maar de afleveringen waar ze centraal stonden waren geweldig. Ook al was dit seizoen een beetje rommelig had dit seizoen voor de fans weer genoeg van de elementen die Supergirl zo een verslavende serie maken.

Supergirl seizoen 5 is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.


© Alles over Series

Lees ook