Recap: ‘Expeditie Robinson’ aflevering 6

programma Expeditie Robinson

Het is weer tijd voor een avondje van het programma Expeditie Robinson. Dag elf van de Expeditie is aangebroken en na de herverdeling van de teams vorige week, lijken de kaarten opnieuw geschut.

Echter lijkt er op Kamp Zuid nu al onrust te ontstaan over een eventuele Eilandraad. De minderheidsgroep van Akwasi, Fien en Yvette vreest voor hun bestaan tegenover het sterke pact tussen Tim, Kalvijn, Kim en Mariana. Maar dat pact lijkt niet zo sterk te zijn als zij denken. De groep van drie zet hun zinnen op Mariana en hopen dat zij zich zal aansluiten bij het bondje wat zij al met z’n drieën hebben.Ook in Kamp Noord zijn ze bezig met Eilandraden. Zo zoekt Thomas, na het vertrek van Roy, hard naar nieuwe maatjes binnen het team. Hij richt hierbij zijn pijlen op Shary-An. Zij sluiten samen een pact en betrekken Eva en Frank daar ook bij. Zij delen met elkaar dezelfde angst, namelijk Hugo. Volgens Eva gaat Hugo over lijken en moeten ze hem zo snel mogelijk lozen. Hugo zelf maakt zich daarentegen meer zorgen over de voedselvoorraad, die steeds meer wegebt. Verder droomt hij ervan eindelijk een proef te winnen. Ook het enige doel van z’n maatje Frank is het winnen van een immuniteitsproef.

Op Duivelseiland heeft onze Rijk nog steeds ‘het rijk alleen’. Hij zit fysiek niet zo lekker in zijn vel en mentaal zit het ook niet mee. De gemoedstoestand van de ‘Expeditie Hunk’ zit tussen een depressie en pfeiffer, maar opgeven zal hij nooit. Ondanks zijn toestand beseft Rijk ook dat hij heel gelukkig is en dat gevoel wordt versterkt wanneer hij een zakje mango cadeau krijgt met een brief. De brief met de boodschap ‘voorlopig zit je hier alleen’ geeft hem goede hoop.

Na een regenachtige ochtend volgt weer een spannende immuniteitsproef, die vooral draait om vuur. Beide kampen moeten beginnen met het maken van vuur in een grote wok. Vervolgens moeten de teams de brandende wok door een lastig parcours manoeuvreren met vele obstakels. Hierbij moet er meerdere malen een touw worden doorgebrand om verder te kunnen met de proef. Het is een spannende strijd, waarbij Kamp Noord tot ieders verbazing een grote voorsprong heeft. Kamp Zuid weet zich aardig terug te vechten in de strijd en maakt de proef nog spannend. Toch gaat Kamp Noord er met de winst vandoor en hoeven Hugo en Frank voor het eerst niet naar de eilandraad. Frank kan echter maar even genieten van de winst. De radio-dj heeft het eigenlijk wel gehad op het eiland. Nadat hij zijn doelen had bijgesteld van het winnen van Expeditie Robinson tot het winnen van proef, weet hij nu niet meer zo goed wat hij nog op het eiland doet.

In Kamp Zuid zijn juist tegenovergestelde kopzorgen. Zij willen juist allemaal nog lang niet naar huis. Yvette, Fien en Akwasi doen hun uiterste best, Mariana aan hun kant te krijgen. Mariana zelf heeft er niet van geslapen en zit in de spagaat tussen beide bondjes. Het is een moeilijke overweging, want je weet maar nooit wie je kunt vertrouwen. Kim, Kalvijn en Tim discussiëren ondertussen nog even door over wie zij eruit willen stemmen. Het gaat hierbij tussen Fien en Akwasi. Mariana blijft twijfelen en weet dat zij Kim naar huis stuurt, als zij in zee gaat met het bondje van Yvette, Fien en Akwasi. Fien maakt zich grote zorgen over haar positie in het spel. Akwasi beseft dat zij als team meer zullen hebben aan flinke Fien, dan aan knappe Kim. Uiteindelijk waren de zorgen van Fien voor niets. De strijd tijdens de Eilandraad gaat tussen Akwasi en Kim. Bij een gelijk stand van vijf tegen vijf, mag Kim er nog drie optellen en moet zij het Kamp verlaten. Gelukkig hoeft Kim niet direct de Expeditie te verlaten en mag zij Rijk gaan vergezellen op Duivelseiland.

Volgende week belooft weer een spannende te worden blijkt uit het voorstukje. Rijk en Kim moeten al hun spullen pakken, hoe vergaat het de teams in de volgende proef en houdt Frank zich staande?

Geschreven door: Laura Hesseling
Beeld: RTL

 

 

 


© Alles over Series

Lees ook