Recap: ‘Expeditie Robinson’ aflevering 7

Expeditie Robinson aflevering 5

We zijn bijna op de helft van Expeditie Robinson. Aflevering zeven, dag dertien alweer. Weer een week dichterbij de samensmelting. Zou het deze week dan eindelijk zo ver zijn?

De aflevering begint met het emotionele weerzien van Rijk en Kim. Eindelijk krijgt de eenzame Rijk gezelschap. Kim, die er vorige week op slinkse wijze is uit gestemd door Mariana en haar ‘nieuwe’ bondje, schrikt van de situatie op Duivelseiland. Kim over Rijk: ‘Je ziet eruit als een krakkemikkig ziek mannetje’. De twee Expeditieleden zijn super blij elkaar te zien en Kim praat Rijk helemaal bij. Kim is woest op Mariana en is uit op wraak. Voordat ze die wraak neemt gaat ze samen met Rijk op zoek naar eten, want op Duivelseiland is echt helemaal niks meer op één kokosnood na. Rijk is blij met de komst van Kim en hoopt dat zijn Expeditie weer wat leuker gaat worden.In Kamp Noord is geen sprake van wraak, hier voert de heimwee van Frank de boventoon. Frank mist thuis en weet niet meer wat hij nog op het eiland doet. Frank gooit dan ook de handdoek in de ring, tot groot verdriet van Hugo en Eva. Thomas en Shary-An maken zich er duidelijk niet zo druk om. Wel maakt iedereen zich druk over de proef die komen gaat en wil niemand dat het team nog verder uitgedund wordt.

In Kamp Zuid is het vertrouwen na de laatste Eilandraad ver te zoeken. Tim en Kalvijn weten niet meer of zij Mariana kunnen vertrouwen en vinden haar onvoorspelbaar. Mariana werd gek van het ‘prinsessengedrag’ van Kim en heeft daar een einde aan gemaakt door haar weg te stemmen. Fien, Yvette en Akwasi zijn blij en voelen zich sterk door het bondje met Mariana. Mariana denkt hier toch duidelijk anders over. Zij heeft geen afspraken gemaakt en bondjes. Mariana wilde gewoon graag van Kim af en wil nu weer verder met haar maten Tim en Kalvijn. Maar Tim en Kalvijn lijken de modellencoach niet meer direct te vertrouwen. Er moet gewoon gewonnen worden, dat is de conclusie van de mannen.

Na al het gekonkel in beiden Kampen is het tijd voor de immuniteitsproef. En hoewel de proef deze week makkelijk lijkt, is het wederom verschrikkelijk moeilijk. Het is de bedoeling dat de Kampleden, in duo’s aan elkaar geketend, het andere team proberen af te tikken. Om dat voor elkaar te krijgen moeten zij over obstakels en door het water klauteren. Omdat Kamp Zuid met één man teveel is, offert Kalvijn zich op om deze week aan de kant te gaan zitten. De proef is zwaar, veel zwaarder dan dat de Kampen hadden verwacht. Ondanks dat gaat het redelijk gelijk op totdat Mariana zich door het parcours begeeft. De modellencoach worstelt zich als een houten Klaas door het parcours en mede door haar slechte prestatie is het Kamp Noord die er weer met de winst van door gaat. Kamp Zuid mag zich wederom klaar maken voor een Eilandraad.

Ondertussen beseft iedereen dat de samensmelting steeds dichterbij komt. Thomas en Shary-An proberen hun bondje te versterken binnen Kamp Noord en ook Hugo doet zijn best, zijn positie te kunnen verstevigen binnen het Kamp. In Kamp Noord proberen Tim en Kalvijn hun verhouding met Mariana te herstellen. Iedereen is gebrand op het overleven van de Eilandraad. Er wordt dan ook bij beide ‘bondjes’ druk overlegt over op wie te gaan stemmen. Is dat op de sterkste of de op verrader? Op Duivelseiland krijgen Rijk en Kim een brief. Zij moeten al hun spullen pakken, iets wat beiden angstig maakt.

Tijdens de Eilandraad krijgen Akwasi en Kalvijn beide drie stemmen. Uiteindelijk krijgt Akwasi één stem meer en moet hij het eiland verlaten. Hij vertrekt echter niet direct naar huis. Ook Akwasi heeft in een duel met Rijk en Kim alsnog een kans op een plekje in de samensmelting.

Aflevering acht belooft ontzettend spannend te worden. Wie wint het Duivelse duel op de balk? Is het Rijk, Kim of Akwasi? En wie zitten er allemaal aan tafel bij het samensmeltingsdiner?

Geschreven door: Laura Hesseling
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook