Recap: ‘Expeditie Robinson’ aflevering 5

Expeditie Robinson aflevering 5

Expeditie Robinson aflevering 5 begint met de beruchte balkproef op Duivelseiland. Wil je weten wat er allemaal gebeurde? Wij hebben weer een recap voor je!

Eva C. vindt vroeg in de ochtend een brief en verast ‘haar mannen’ met het grote nieuws. De tekst in de brief luidt: ‘Beste kandidaten, pak al jullie spullen, één van jullie komt hier nooit meer terug.’ De eilanders beseffen dat zij alles op alles moeten zetten zodat zij niet naar huis hoeven. Aangekomen op het strand, wordt direct duidelijk wat de bedoeling is. Dit is de proef uit de brief die zij aan het begin van de Expeditie kregen. Degene die deze proef wint, heeft immuniteit tot de samensmelting. Het is de bedoeling dat de drie Duivels zo lang mogelijk op de balk blijven staan en stukje voor stukje een beetje vooruit zien te komen. De drive om te winnen was nog nooit zo groot. Maar ondanks de goede nachtrust van de smaakpolitie eindigt vandaag zijn Expeditie. Rob valt als eerste van de balk en tot zijn grote verdriet is zijn missie om de samensmelting te halen mislukt. Eva C. staat ontzettend stabiel op de balk, wat het voor Rijk extra spannend maakt. Uiteindelijk is de winst en het eerste plekje in de samensmelting voor Eva C. en verliest Rijk helaas de proef.Ook Kamp Noord en Kamp Zuid ontvangen op de negende dag van de Expeditie een brief. Na een regenachtige nacht moeten ook zij al hun spullen pakken, want sommige van hen zullen nooit meer terugkeren naar het eiland. Bij sommigen expeditieleden slaat de paniek direct toe. Vooral Roy en Kim maken zich zorgen, zij willen niet uit elkaar gehaald worden. Maar dat gebeurt tot groot verdriet van Roy toch. Hugo en Frank verhuizen naar Kamp Noord en voegen zich bij Thomas, Shary-An, Eva K. en Roy. Kalvijn, Kim, Tim en Mariana gaan vanaf nu samen met Akwasi, Fien en Yvette door het leven als Kamp Zuid. Duiveltje Eva C. maakt vervolgens haar opwachting en voegt zich bij Kamp Noord. Hiermee laat zij Rijk in z’n eentje achter op Duivelseiland.

Lang kan er bij deze ‘teamhussel’ niet worden stilgestaan, want er staat een nieuwe immuniteitsproef op de planning. De teams moeten een Chinese puzzel bouwen. Op dertien meter hoogte liggen puzzelstukken. Door middel van samenwerking moet het hele team naar boven en vervolgens weer naar beneden om samen de puzzel in elkaar te zetten. Dat strijden tegen je oude teamgenoten is volgens Kalvijn een behoorlijk gekke gewaarwording. Het ‘nieuwe’ Kamp Zuid weet als eerste de top te bereiken en mag beginnen met puzzelen. Of Akwasi, nadat hij het touw tussen zijn benen kreeg, nog kinderen kan krijgen is de vraag, maar het nieuwe team gaat lekker van start. Kamp Noord denkt uiteindelijk in te lopen tijdens het puzzelen, maar zij zien niet dat Kamp Zuid hun toren dubbel aan het bouwen is. Het puzzeltalent van Roy is helaas niet voldoende en uiteindelijk is de winst voor de eerste keer dit seizoen voor Kamp Zuid. Hugo en Frank moeten wederom naar de Eilandraad met hun nieuwe team. Maar voordat er aan de Eilandraad gedacht wordt, ontdekken de teams eerst hun nieuwe eiland. Hugo en Frank verassen hun team met verschillende soorten fruit die zij hebben meegenomen uit hun oude Kamp. Beide teams zijn blij verrast met het nieuwe Kamp en leren elkaar al gauw kennen. Zo is Shary-An zeer blij met het feit dat Kim en Roy uit elkaar zijn en wil daar het liefste op proosten met een fles wijn. Dat zit er helaas niet in, maar haar droom om een keer te koken met top kok Hugo wel.

Kamp Noord moet voor het eerst naar de Eilandraad, Hugo en Frank echter voor de vijfde keer. Roy is sinds de herverdeling zijn plezier verloren in de Expeditie en zijn heimwee begint de boventoon te voeren. Roy vraagt zijn team dan ook, of zij hem naar huis willen sturen. Eva C. heeft immuniteit dus zij is de komende Eilandraden veilig. Roy hoopt dat er geen spelletjes worden gespeeld en dat zijn nieuwe teamgenoten hem naar huis zullen stemmen. Zijn verzoek wordt gehoord en op zijn eigen stem na wordt hij door iedereen naar huis gestuurd. Ondanks het tripje naar Duivelseiland wat Roy krijgt aangeboden van Kay en Nicolette, kiest de stylist van het Zuiden voor een enkeltje naar huis.

Ik kijk nu alweer uit naar volgende week. Houdt Rijk zich staande in zijn eentje op Duivelseiland, hoe zijn de verhoudingen tussen beide teams tijdens de volgende immuniteitsproef en wie moet er volgende week het eiland verlaten?

Geschreven door: Laura Hesseling
Beeld: RTL

 


© Alles over Series

Lees ook