Recap ‘Expeditie Robinson’ aflevering 3

aflevering van Expeditie Robinson

Het is alweer tijd voor de derde aflevering van Expeditie Robinson. Het is inmiddels dag vier van de Expeditie en de sfeer in Kamp Noord is nog steeds om te snijden. De stoere Shary-An klapt helemaal dicht van de bazige Kim. Vervolgens krijgt Mariana ook nog te horen van Kim en Roy, dat zij van plan zijn Shary-An uit de Expeditie te stemmen. Dit maakt Shary-An nog meer vastberaden de komende proef te winnen.

In Kamp Zuid wordt lekker door gebeukt en is de sfeer stukken beter. Jaap heeft zijn beste dag en is lekker visjes aan het vangen. Ondanks dat de proef nog moet komen, bespreken Frank en Hugo toch alvast de komende eilandraad. Frank vindt de keuze vrij logisch, Jaapie moet eruit. Hugo richt liever zijn pijlen op iemand anders. Dionne lijkt er enorm doorheen te zitten en voert volgens de tv-kok geen flikker uit. De mannen spreken af de proef af te wachten en er later op terug te komen.

Op Duivelseiland hebben ze het leuk met elkaar. Tijdens een ochtendduik deelt Rob details over zijn urine. Eerst had hij moeite met plassen, maar de afgelopen nacht kon hij twee keer en de kleur is goed. Zijn teamgenoten kunnen ondertussen wel lachen om de opmerkingen van de ‘smaakpolitie’. Er wordt goed samengewerkt en de sfeer is iedere dag weer goed. Het weggooien van eten, lijkt vergeten en ze gaan er deze vierde dag weer met goeie moed tegen aan.Na een mooie ochtend is het alweer vroeg tijd voor de immuniteitsproef. De inzet is groot, want het verliezende kamp moet wederom naar de eilandraad. Kamp Noord is vastberaden de totem weer mee terug te nemen naar het eiland. Het is een heftige proef in de 45 graden zonder wind. Ondanks dat is Jaap er klaar voor. ‘Dit is mijn beste dag ooit, ik ben er helemaal klaar voor en mijn pijnlijke heup is over’, vertelt de RTL Nieuwsverslaggever opgelucht aan Nicolette. Vervolgens is het tijd voor de uitleg van de loodzware proef. In een enorm parcours dient een zware kist verplaatst te worden, maar voordat dat mogelijk is dient het touw, dat aan de kist vast zit, langer gemaakt te worden. Dat touw bevindt zich dan weer in een labyrint waar Dionne (Kamp Zuid) en Kalvijn (Kamp Noord) controle over hebben. Zij moeten zorgen dat het touw langer wordt, zodat de rest van hun team de kist door het parcours kan werken. Kamp Noord heeft één expeditielid teveel en moet daarom één iemand buiten spel zetten. De keuze valt uiteindelijk op Kim. Dionne en Kalvijn beginnen allebei als een razende aan het labyrint, dat gaat Kalvijn alleen stukken beter af dan Dionne. En terwijl Kalvijn de ene lus na de andere lus losmaakt, zakt bij Dionne de moed dieper en dieper in de schoenen. Dionne kan de druk en de hitte niet aan, mist een lus en barst in huilen uit. Terwijl haar team haar nog probeert te steunen, geeft Hugo de moed al op. Kamp Noord gaat ondertussen te werk als een echt team en wint voor de tweede keer op rij immuniteit.

Na afloop van de proef is de sfeer in Kamp Zuid omgeslagen. Dionne voelt zich alsof ze gefaald heeft en krijgt vervolgens het hele team over zich heen. Frank heeft geen zin in alleen maar gezelligheid, dan had hij wel een vakantie geboekt met deze mensen. Ook Hugo is helemaal klaar met dat slappe gedoe. Jaap ziet meteen zijn voordeel in de ellende van Dionne. Haar slapheid geeft hem misschien wel de mogelijkheid nog een tijdje langer op het eiland te mogen verblijven. Zelf denkt Dionne ook aan opgeven, maar dat weten Fien en Yvette uit haar hoofd te praten. Uiteindelijk besluit Dionne haar beste beentje voor te zetten en zichzelf te bewijzen. Rapper Akwasi twijfelt tussen Dionne en Jaap. Hij wil Dionne graag een tweede kans geven, maar gelooft ook in de krachten van Jaap.

Tijdens de ochtend van dag vijf is het tijd voor de tweede proef op Duivelseiland. Deze vindt plaats in de Arena van Duivelseiland. De winnaar van dit duel verdient de tweede plaats op de balkproef naast Rijk. Het is de bedoeling dat de drie Expeditieleden vier balletjes weten te balanceren op een soort platte peddel. Rob heeft direct vertrouwen. ‘Ik houd sowieso van balspelletjes’. Dat vertrouwen weet hij dan ook om te zetten in winst. Hij verslaat zijn twee vrouwelijke teamgenoten met gemak. Berdien en Eva C. moeten zich volgende week bewijzen in de allerlaatste battle om een plekje op de evenwichtsbalk.

In Kamp Noord wordt ondertussen flatbread gemaakt door Mariana. Ondanks het wantrouwen van haar teamgenoten zet de modellencoach haar plan door en dat pakt verrassend goed uit. Het hele team is enthousiast over de kookkunsten van Mariana. In Kamp Zuid worden kreeftjes gevangen en probeert Jaap op aandringen van Hugo zijn hoofd boven water te houden. Vervolgens gaat Jaap op zijn manier met iedereen het gesprek aan. Echt ver komt hij niet, de oude vedette zou het verschrikkelijk vinden om het eiland te moeten verlaten, maar voelt donkere wolken boven zijn hoofd. Deze Eilandraad zal dan ook gaan tussen hem en Dionne. Uiteindelijk houden Hugo en Frank zich aan hun woord. Zij gaan voor kracht en stemmen Dionne naar huis. Het wordt enorm spannend en de stand loopt gelijk op. Helaas is de laatste stem voor het feestneusje van het eiland, Jaap. Ongelofelijk jammer, wat zullen we deze man missen in de expeditie. Ik ben benieuwd wat er in de volgende aflevering van Expeditie Robinson zal gebeuren. Slaat de sfeer in Kamp Zuid na afloop van deze Eilandraad helemaal om? Wie wint het laatste duel op Duivelseiland en wie gaat er naar huis?

Geschreven door: Laura Hesseling
Beeld: RTL

 


© Alles over Series

Lees ook