5 leuke weetjes over ‘Modern Family’

Modern Family hebt uitgekeken

Op 10 januari heeft ABC de tweehonderdste (!) aflevering van Modern Family uitgezonden. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, heeft Alles over Series vijf weetjes over Modern Family verzameld. Lees hier een paar aparte feiten over de tv-familie waar iedereen gek op is.

1. Luke is eigenlijk briljant

In de serie is Luke Dunphy een oliedomme jongen. Daar zijn talloze voorbeelden van en ze zijn allemaal even hilarisch. In real life gaat Luke door het leven als Nolan Gould en daar zijn de rollen volledig omgedraaid. Gould is namelijk een ‘certified genius’ oftewel: hoogbegaafd. Hij heeft een IQ van 150 en haalde op zijn dertiende al een diploma van de middelbare school.2. Dylan was verslaafd aan plastische chirurgie
De acteur die de rol van Dylan speelde in de serie kampte in het echt met een verslaving aan plastische chirurgie. Hij had een psychische aandoening waardoor iemand een afwijkend beeld van zichzelf heeft. Uit onzekerheid bracht hij daarom meerdere bezoeken aan de plastische chirurg. Het afwijkende beeld bleef echter ondanks de aanpassingen die hij liet maken. Daardoor is hij erachter gekomen dat hij lijdt aan een psychische aandoening. Inmiddels is hij afgekickt en brengt hij de stoornis onder de aandacht.3. Modern Family is voer voor wetenschappers

Veel mensen kijken naar Modern Family en denken: dat is een grappige sitcom. Meer niet. Er zijn echter ook mensen die er veel meer in zien, zoals bijvoorbeeld een bachelorscriptie. Wanneer je op Google Scholar Modern Family intypt, dan zie je dat er best veel wetenschappelijke onderzoeken naar de serie zijn gedaan. De meeste van die onderzoeken gaan over stereotypering. Denk aan de stereotypering van homoseksuelen, Latino-Amerikanen en de traditionele rolverdeling tussen man en vrouw.

 

4. Cam is hetero

Laat je niet foppen door de theatrale handgebaren en andere maniertjes. Cam, gespeeld door Eric Stonestreet, is in het echte leven een hetero. Eric Stonestreet wordt ook wel echt gezien als een van de beste acteurs in de serie en won maar liefst twee Emmy’s voor beste mannelijke bijrol in een komische serie.

5. Dunphy-huis stond altijd leeg

Alle afleveringen van Modern Family beginnen met een shot van het huis van een van de gezinnen. Het Dunphy-huis is ook echt alleen maar voor dat doel gebruikt. Inmiddels is het huis verkocht voor 2,5 miljoen dollar (wie wilt nou niet in het Dunphy-huis wonen?) en wordt het daadwerkelijk bewoond. De buitenshots worden nog steeds bij datzelfde huis gemaakt, maar daar krijgen de eigenaren wel netjes een vergoeding voor van 20th Century Fox.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: Netflix, Comedy Central


© Alles over Series

Lees ook