Makers ‘Modern Family’ sluiten spin-off niet uit

Modern Family spin-off

Modern Family vierde op 10 januari de tweehonderdste aflevering. Genoeg reden voor makers Steve Levitan en Christopher Lloyd om eens terug én vooruit te blikken op de prestatie van formaat. Een spin-off wordt in ieder geval niet uitgesloten en ze zijn al voorzichtig aan het nadenken over een einde en een Modern Family spin-off…

Het duizelingwekkende aantal van 200 afleveringen is niet niets. Lloyd is dan ook zo trots als maar kan in een interview met The Hollywood Reporter. “Toen we het script doornamen voor de tweehonderdste aflevering, voelde ik dat er een oprecht gevoel van trots en enthousiasme heerste over de prestatie. Dat we het zover hebben geschopt en iedereen nog steeds geeft om de kwaliteit van de serie.’’Een van de opvallendste ontwikkelingen die Lloyd is opgevallen na al die afleveringen, is dat de serie volgens sommigen niet divers genoeg meer is. “Ik vind het grappig dat een serie die geroemd werd om zijn diversiteit, denk aan het homokoppel en het gemixte huwelijk, nu beschuldigt wordt van niet divers genoeg te zijn. Dat veranderde heel snel. Eerst waren we het schoolvoorbeeld voor hoe het moest en nu worden we door sommige mensen verguist.’’

De echte fans zullen er ongetwijfeld een traantje om wegpinken, maar Levitan en Lloyd hebben toch echt bevestigd dat ze er een eind aan gaan breien na het tiende seizoen. “Ons plan is om te stoppen bij tien seizoenen. We willen afscheid nemen van kijkers die meer willen, dat is de juiste manier om het te doen denk ik. Zeg nooit nooit, maar ik kan mij niet voorstellen dat we meer dan tien seizoenen gaan maken.’’

Dat brengt ons gelijk bij het volgende punt: hoe zit het eigenlijk met het einde van Modern Family? Lloyd kan daar alleen het volgende over kwijt. “Dat is pas over anderhalf jaar. We weten nog niet eens wat we gaan doen met de aflevering over drie weken. We hebben nog genoeg tijd om na te denken over het einde.’’ Maar Lloyd verklapt wel dat ze zich eventueel laten inspireren door de laatste aflevering van Frasier. In die aflevering was er een geboorte, een overlijden en een bruiloft, dus wellicht kunnen we vuurwerken verwachten in de laatste aflevering van Modern Family.

Dan nog de mogelijkheid op een Modern Family spin-off. Lloyd denkt dat zoiets door de interesse van de kijkers in alle personages best mogelijk is. Maar dit is iets dat ze pas zullen bespreken wanneer de serie op zijn einde loopt.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook