Definitief geen Game of Thrones-vervolg na seizoen 8

Game of Thrones vervolg

Slecht nieuws voor alle Game of Thrones – verslaafden die hoopten dat het verhaal ooit nog verder zou gaan na het einde van seizoen 8; HBO heeft officieel bekend gemaakt dat er nooit een Game of Thrones vervolg zal komen op de hitserie.

Het laatste seizoen van Game of Thrones komt volgend jaar uit, en dat zal voor veel mensen het einde van een tijdperk zijn. Al jaren leven we massaal mee met de Starks, Lannisters en Targaryens, en het zal moeilijk zijn om voorgoed afscheid te moeten nemen van deze geliefde personages. Natuurlijk komen er in 2020 de langverwachte spin-offs waarbij we getrakteerd worden op nieuwe verhalen over historische gebeurtenissen in Westeros, maar wat nou als we willen weten hoe het verhaal verder gaat na de climax van seizoen 8?

Dan hebben we helaas pech, volgens HBO: “Dit verhaal, A Song of Ice and Fire, is na seizoen 8 definitief klaar. Er gaat geen revival komen, geen vervolg. Het gaat gewoon niet gebeuren”. Het is niet zo gek dat mensen op een vervolg hopen – aangezien ook Prison Break, Arrested Development, 24, en velen anderen werden afgestoft voor een vervolg – maar HBO ziet er dus geen brood in.

Misschien is dat maar beter ook; er zijn al zo veel series die niet weten wanneer ze moeten stoppen en daardoor net te lang doorgaan, zoals Lost, The Walking Dead, en How I Met Your Mother. Willen we nou echt dat Game of Thrones ook zo’n serie wordt waar we later teleurgesteld op terug kijken? Of willen we met een glimlach terugdenken aan één van de beste producten van de Golden Age of Television? Het zal moeilijk worden om het gat te vullen dat Game of Thrones achter gaat laten, maar niet getreurd: er zijn ook nog de boeken voor wie ècht niet zonder kan!

Geschreven door: Joppe Varkevisser
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook