Alles wat je moet weten over de rivival van Dexter

Er komt een nieuw seizoen van Dexter. Dit wordt het negende seizoen van de successerie over de moordlustige rechercheur Dexter Morgan. Het debuutseizoen van Dexter, gespeeld door Michael C. Hall, kwam uit in 2006. Na een teleurstellend einde van seizoen acht in 2013 hadden Dexter-fans nooit van een revival durven dromen. Nu wordt deze Dexter revival eindelijk werkelijkheid.

Let op: Dit stuk kan spoilers bevatten.Het begin van een succes

Toen het eerste seizoen van Dexter gelanceerd werd, bleek het al gauw een hit te zijn. Het verhaal gaat over de rechercheur Dexter Morgan, die gespecialiseerd is in het analyseren van bloedspatten. Maar er schuilt een groot geheim achter Dexter, hij is een seriemoordenaar. Dexter voelt zich niet echt mens, beter gezegd voelt hij helemaal niks. Toch is Dexter geen seriemoordenaar die iemand zonder reden vermoord, hij vermoord mensen die het verdienen.

De psychopathische Dexter is de meester van het faken. Voor de buitenwereld lijkt het de perfecte broer, vriend en collega. Toch wekt hij op werk argwaan door zijn fascinatie voor de moordzaken die hij behandelt. Over de seizoenen ontwikkelt Dexter steeds meer emoties en lijkt hij zelfs echt menselijk te zijn, wat de serie zo ontzettend meeslepend maakt. Zo houdt Dexter veel van zijn zus Debra die ook bij de politie werkt. In een van de latere seizoenen ontrafeld Debra zijn geheim, maar in seizoen acht krijgt Debra een beroerte wat ervoor zorgt dat ze hersendood wordt verklaard. Dexter besluit haar van life support te halen en laat haar levenloze lichaam in de oceaan zinken. Waarna hij zijn eigen dood in scène zet om houthakker in Oregon te worden en zijn zoon achter te laten. De fans waren woedend om het einde van de serie. Voor hen leek het afgeraffeld en het einde deed niet eer aan de voorgaande seizoenen.

Dexter revival

Niet alleen de fans waren teleurgesteld

Michael C. Hall, de acteur die Dexter speelt, laat weten tegenover The Daily Beast het ook geen bevredigend einde te vinden. “Of ik het leuk vond? Ik denk niet dat ik het heb gezien”, zei Hall in 2014 over het finale-seizoen. “Ik dacht dat het verhalend bevredigend was – maar dat was het uiteindelijk niet. Het was zo samenhangend met wat er al geschreven was en onze schrijvers waren erg enthousiast. Misschien wilden sommige mensen een happy end voor Dexter, of meer een definitief gevoel van afsluiting.”

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen?

Veel over de verhaallijn is niet duidelijk. Schrijver Clyde Phillips heeft in ieder geval laten weten dat de kijkers het niet moeten zien als een seizoen negen, eerder een tweede finale van de hitserie. “We beginnen eigenlijk helemaal opnieuw”, zei hij. “We willen dat dit niet het negende seizoen van Dexter wordt. Tien jaar, of hoeveel jaren er ook zijn verstreken in de tijd dat dit zal worden uitgezonden, en de show zal dat tijdsverloop weerspiegelen.” Maar Phillips geeft de kijkers hoop en geeft aan het anders te zullen aanpakken. “Wat het einde van de show betreft, zal dit niet lijken op hoe de originele finale was. Het is een geweldige kans om een ​​tweede finale voor onze show te schrijven,’’ besluit Phillips.

Eveneens is over de cast weinig duidelijk, wel is het definitief dat Michael C. Hall weer in de huid van Dexter zal kruipen. Er zingen geruchten rond dat ook Jennifer Carpenter, die Debra speelde, misschien terugkeert in flashbacks. Er wordt verder niks uitgesloten wat betreft de cast, het lijkt er op dat Phillips graag zijn opties openhoudt.

Geschreven door: Rik Vermeulen
Beeld: Showtime


© Alles over Series

Lees ook