Netflix kijktip: Into The Night

serie Into the Night

Ben je op zoek naar een spannende serie die lekker makkelijk wegkijkt? Dan is de serie Into The Night misschien wel wat voor jou! Een paniekerige militair stormt met zijn wapen dwars door de beveiliging heen om vervolgens een vliegtuig met een tiental passagiers en een piloot te kapen. “Snel, stijg op! We moeten naar het westen.”

Op onverklaarbare wijze doodt de zon alles wat op zijn pad komt. Om in leven te blijven moeten de passagiers van het vliegtuig dus letterlijk ‘into the night’ vliegen. Vanuit Brussel vliegt het gemêleerde gezelschap, met onder andere een ernstig ziek kind, een crimineel en een wetenschapper, naar het westen. Via sociale media zien zij dat er op andere plekken in de wereld massaal mensen overlijden door het licht van de zon. De personages krijgen het zwaar als ze beseffen dat hun geliefden niet meer in leven zijn.serie Into the Night

Het scenario van Into the Night is geschreven door Jason George, een van de scenarioschrijvers van Narcos en de productie en regie is helemaal in Belgische handen. Het is de eerste Netflix-serie die volledig in Belgische handen ligt. De voertaal van de serie is voornamelijk Frans en om de sfeer van het verhaal het best te beleven raad ik je aan om de serie ook in die taal te bekijken. Al snel ontstaan er conflicten in het vliegtuig waarbij vooral militair Terenzio en crimineel Ayaz bij betrokken zijn. Het vertrouwen in Terenzio is op het begin broos, maar nadat zijn verhaal over de zon werkelijkheid wordt zijn veel passagiers overtuigd. Toch blijft iedereen waakzaam en is de spanning tussen de passagiers onderling vaak om te snijden. Het gezelschap vliegt alsmaar naar het westen om de zon voor te zijn en doet ondertussen onderzoek naar een veilige plaats om definitief te schuilen.

serie Into the Night

Dit is zo’n serie waar je meteen door gegrepen wordt. De spanning is vanaf het begin voelbaar en neemt eigenlijk zelden af tijdens de 6 afleveringen. Het tempo van de serie is enorm, hierdoor heb je nauwelijks tijd om de vele gebeurtenissen goed te plaatsen. De 40 minuten durende afleveringen vliegen hierdoor werkelijk voorbij. De passagiers van het vliegtuig hebben allemaal hun eigen karakter en achtergrond waardoor je als kijker met elk personage een bepaalde band krijgt.

Er is eigenlijk maar een echt nadeel aan de serie Into the Night en dat is dat er tot nu toe maar 1 seizoen van is… Maar wees niet getreurd, want seizoen twee is onderweg! Naar verwachting komt seizoen 2 in de eerste maanden van 2021 op Netflix. Gaat het markante gezelschap erin slagen de ziedende zon voorblijven?

Geschreven door: Hidde Looijestijn
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook