TIFF 2017: ‘Dark’- de eerste Duitse Netflix Original serie

TIFF lanceerde met succes bij eerdere edities ook een aantal tv- series. En ook dit jaar staan er weer een aantal series op het programma van het Toronto International Film Festival. Een daarvan is Dark, de eerste Duitse Netflix Original serie.

Dark draait rond vier gezinnen in een kleine Duitse stad. Wanneer twee kinderen op mysterieuze wijze verdwijnen, valt de schijnbaar perfecte wereld van deze gezinnen uiteen en komen er donkere geheimen aan de oppervlakte. Over de loop van tien afleveringen wordt steeds meer duidelijk en komt naar voren hoe deze families met elkaar verbonden zijn.

“Het is een voorrecht om Dark op een van de belangrijkste filmfestivals van de wereld en voor zo’n ontzettend publiek te presenteren,” zei schrijver Jantje Friese in Toronto bij de première. “Ons doel was een show te creëren die niet alleen visueel krachtig is, maar een verhaal vertelt met een wereldwijde aantrekkingskracht.”“Dark is een serie die Duitse en internationale kijkers zal verrassen,” voegde Producent Quirin Berg toe.

Dark zou dit jaar nog worden toegevoegd aan het aanbod van Netflix. We houden je op de hoogte!


© Alles over Series

Lees ook